In een notendop: rally

  • Nasser Al Attiyah – De Qatarees Al Attiyah heeft een goede stap gezet naar een twintigste MERC-titel. Samen met Giovanni Bernacchini won hij de Jordan Rally in een Skoda RS Rally2. Op zijn palmares staan ondertussen al vijf Dakar-zeges, en was hij reeds tweemaal kampioen in het W2RC en WRC2. 
  • Mouton –  Michèle Mouton zal eind 2024 met pensioen gaan als FIA Safety Delegate.
    Wie haar gaat opvolgen is nog niet bekendgemaakt.
  • ELE – In Nederlandse Son zal er op vrijdag 24 en zaterdag 25 mei rally te zien zijn. Met de ELE Rally staat de tweede manche van het Nederlandse kampioenschap op het programma. Naast de Nederlands toppers zal er ook uitgekeken kunnen worden naar de derde wedstrijd van Clio Trophy, en de Elektrische Opel e-Rally Cup. Als kers op de taart kan men genieten van WRC wagens die er een demo rijden. Erik Van Loon brengt zijn Subaru S14 WRC in stelling terwijl Gerard De Rooij een Subaru Impreza S5 WRC aan de start brengt. Tom Colsoul zal voor de gelegenheid de nota’s lezen voor De Rooij.
  • Tekst: Koen Nuyts 
    Foto: Van Loon Racing