Spa 24: meer dan twintig Belgen aan de start, lijst nog niet afgerond

Voorlopig zijn er 21 Belgen aangemeld voor de 24 Uur van Spa, maar dat aantal staat nog niet definitief vast. Onder meer Ulysse De Pauw en Ugo de Wilde testen vandaag, dinsdag en morgen, woensdag nog om zekerheid over hun zitje te krijgen, andere rijders zoals John Wartique en Nico Verdonck zijn nog op zoek naar een stuurwiel. 

Er komen meer Belgen aan de start van deze eeuweditie dan de voorbije seizoenen, waarbij het aantal normaal gezien boven de 20 moet uitkomen.

67 wagens uit de GT3-categorie, vertegenwoordigd door negen prestigieuze constructeurs, worden van dinsdag 25 tot en met zondag 30 juni verwacht om deel te nemen aan de 76ste editie van de wedstrijd die in 1924, exact honderd jaar geleden, het levenslicht zag.

De vrije trainingen en kwalificaties vinden plaats op donderdag en vrijdag, zowel voor de 24 Uur als voor het voorprogramma, dat bestaat uit de Fanatec GT2 European Series Powered by Pirelli, de GT4 European Series Powered by Rafa Racing Club, de McLaren Trophy en de races voor wagens van weleer georganiseerd door Peter Auto. De start van de eeuweditie van de CrowdStrike 24 Hours of Spa wordt gegeven op zaterdag 29 juni om 16u30.

We overlopen wat we al weten:

WRT BMW: 

#32 Dries Vanthoor en Charles Weerts

#46 Maxime Martin

Comtoyou Racing Aston Martin

#11 John De Wilde en Kobe Pauwels

#12 Esteban Muth en Nicolas Baert, 

#21 Matisse Lismont en Sam Dejonghe

AF Corse Ferrari 

#51 Louis en Jef Machiels 

Haas RT Audi

#28 Jan Heylen

#38 Olivier Bertels 

Iron Dames Lamborghini

#83 Sarah Bovy

Proton Ford Mustang

#64 Frédéric Vervisch 

Sainteloc Audi

#25 Gilles Magnus en Ugo de Wilde (te bevestigen)

#26 Gilles Stadsbader 

Grasser GRT Lamborghini

#19 Baptise Moulin 

Boutsen VDS Mercedes 

#9 Ulysse De Pauw (te bevestigen)

HubAuto Porsche 

#992 Laurens Vanthoor 

Lionspeed Porsche 

#80 Alessio Picariello