In een notendop: rally

  • Boonen – Na een knappe tiende plaats in de Rallye de Wallonie, kijkt Tom Boonen uit naar zijn tweede deelname aan de Sezoensrally in Bocholt. Zijn eerste jaar in de rallysport was een ontdekkingsreis en ook dit jaar is er al veel progressie gemaakt. Erwin Mombaerts zal de voormalig wereldkampioen wielrennen zoals gebruikelijk bijstaan in zijn groeiproces. Het duo ambieert een nieuwe toptien plaats.
  • Monnens – Gunther Monnens stelt alles in het werk om aan zijn thuiswedstrijd deel te nemen. De Porsche-rijder kende motorpech tijdens de Monteberg Rally en blijkbaar was de schade groot. Om klaar te zijn voor de Sezoensrally is er een spoedbestelling geplaatst bij Porsche. Zo’n spoedbestelling brengt extra kosten met zich mee, vandaar dat het team een crowdfunding heeft opgestart.
  • Rallye d’Antibes – Nadat Bernd Casier een spectaculaire tuimeling maakte op de shakedown van de Rallye d’Antibes heeft hij de wedstrijd tot een goed einde gebracht. Pieter Vyncke stond Casier zoals gewoonlijk bij met de nota’s en dat resulteerde in een eenentwintigste plaats. Lander Dhaene genavigeerd door Dennis Vanspeybrouck (Opel Corsa Rally4) behaalde een 33ste plek. De duo’s Robert Desmet-Claudie Tanghe (37ste) en Bart Sobry-Diederik Pattyn (39ste) stuurden hun Ford Fiesta’s Rally3 naar de finish.
  • Tekst/foto: Koen Nuyts