FIM EWC: rijders blikken vooruit op 8 Uur van Spa.

Over iets meer dan drie weken is het zover: de 8 Uur van Spa, de tweede manche van het WK Uithouding voor motoren gaat dan van start. Enkele rijders blikken daarom al vooruit op het tweede raceweekend op de kalender.

Foto: © EWC en tekst door Gianni Seeuws

Marvin Fritz: (Yart Yamaha)

“De race duurt nu maar acht uur, voorheen waren dat er 24. Dit betekent dat het meer een sprint race wordt. Op een circuit waar snelheid belangrijk is door het lange rechte stuk kan dit interessant worden. Daarnaast hebben wij, als rijder, ook meer energie.”

Jéremy Guarnoni (KM99)

“8 uur-races zijn een andere filosofie. Je bent meer gestrest en daardoor maak je sneller fouten. Het wordt wel leuk: minder fysiek voor ons, maar lastiger voor de teams. Zij moeten heel snel werken bij de pitstops.”

Josh Hook (F.C.C. TSR Honda France)

“Ik hou van het circuit: het is een geweldig circuit en perfect om 8 uur te racen. Ik vind het goed dat ze de wedstrijd verkort hebben. Ik kan niet wachten.”

Dan Linfoot (Yoshimura SERT)

“Ik hou van Spa: het is spannend om daar te rijden. Het circuit is legendarisch en lang. Het wordt intenser nu de wedstrijd acht uur duurt, een beetje zoals Suzuka. Je kan ook meer pushen.”

Markus Reiterberger (BMW Motorrad)

“Naar Spa komen is altijd speciaal: de baan is top. Ik hou ervan veel grip te hebben. Mijn teammanager (Daemen) was hier recordhouder, dus Spa houdt ook van ons.”

Kevin Manfredi (Wojcik Racing Team)

“Spa is ander circuit, niet zoals de andere. Het lijkt op een rollercoaster en is ook heel snel.”

Philipp Steinmayr (Honda No Limits)

“Het circuit is geweldig, ik hou ervan. Er zijn veel speciale bochten: de eerste keer dat ik Eau Rouge reed was bizar, echt een speciale bocht.”

Tom Ward (TR T27 AZ Moto)

“Het is een circuit waar je respect moet voor hebben, maar ik heb hoge verwachtingen. Het is ‘meant to be’. Alex Olsen brak zijn pols dus doe ik de wedstrijd alleen met Tom Oliver. Fysiek wordt het zwaar maar ik kan niet wachten.”