Porsche Carrera Cup – Kalle Rovanperä: “Inhalen en verdedigen wordt een uitdaging”

In Zandvoort maakt niemand minder dan tweevoudig wereldkampioen rally Kalle Rovanperä zijn debuut op circuit en dat met het bekende startnummer #69 in de Porsche Carrera Cup Benelux. De Porsche van de Fin draagt de kleuren van Red Bull en wordt door het Belgische RedAnt Racing gerund.

Foto’s: Ivan Tarantsov

Ik heb al altijd op circuit willen racen en heb enkele dromen, zoals de 24-uursraces van Le Mans en de Nürburgring, maar laten we eerst zien hoe de wedstrijden in de Porsche Carrera cup Benelux verlopen”, lacht de jonge Fin als we vragen wat zijn doelen op circuit zijn. “Ik ga dit weekend mijn debuut maken, tot dusver een debuut dat niet slecht verliep, met een vierde en een zesde startplaats.”

Wat wel inhoudt dat je zal moeten inhalen, maar ook verdedigen, twee totaal nieuwe zaken?

“Dat klopt en dat zijn ook werkpunten, waarmee het team me helpt. Ik moet in mijn spiegels kijken en wil zeker niet de boel ophouden. Bovendien heb ik tijdens de vrije trainingen en de kwalificaties nog niet echt moeten of kunnen inhalen, dus de première zal voor de eerste race zijn. De vrije trainingen en de kwalificaties waren goed, maar er zit zeker nog meer in. Ik heb pas deze week met het circuit van Zandvoort kennis gemaakt, dus de omloop is relatief nieuw voor me en het is echt wel een uitdagende omloop.”

Wat betreft de toekomst, is het voorzien dat je in Bahrein aanwezig bent tijdens de rookie-testen van het FIA WEC?

“Dat zou mooi zijn en goed voor de toekomst, maar daar is nog niets over besloten.”

Wat vind je van de Porsche 911 GT3 Cup?

“Een legendarische wagen en mijn ervaring in de rallysport komt zeker van pas voor deze auto. Het is altijd leuk om met een dergelijke iconische wagen te racen.”

Kalle Rovanperä zien we nog terug in Imola, op de Red Bull Ring en op Circuit Zolder in de Porsche Carrera Cup Benelux, terwijl wat het WRC betreft, de Fin zeker in Letland en Finland aan de start zal staan. “Over de rest van het seizoen is nog niets beslist.”