BRC Wallonie: Niels Reynvoet wint na een spannende strijd de rallye de Wallonie

Niels Reynvoet (Citroën) heeft na een secondestrijd de rallye de Wallonie gewonnen. De BRC-leider kon tijdens de regenachtige slotproef de maat nemen op Maxime Potty (Citroën) en Cédric Cherain (Hyundai). Met zijn overwinning verstevigt Reynvoet zijn leidersplaats in het BRC-klassement.

Adrian Fernémont (Citroën) was op zaterdagochtend de eerste leider van de rallye de Wallonie. Met vier scratches op een rij had de Citroën-rijder een voorsprong van 13,7 seconden op eerste achtervolger Jos Verstappen (Skoda). Stéphane Lefebvre (Skoda) stond op dat moment nog op de derde plaats, maar de Fransman zou later met een kapotte versnellingsbak moeten opgeven.

Na de tweede en derde lus van de rally nam Jos Verstappen de leiding van Fernémont over, waarmee hij als leider de nacht in ging. Fernémont bezette de tweede plaats, terwijl regerend Belgisch kampioen Maxime Potty met een halve minuut achterstand op de derde plaats stond.

Opgaves Verstappen en Fernémont

Op zondag ging Adrian Fernémont meteen in de aanval, maar het was niet van lange duur. Door een fout op KP12 moest de Citroën-rijder opgeven en had leider Verstappen een ruime voorsprong op eerste achtervolger Niels Reynvoet. De Oost-Vlaming startte op zondag op de zesde plaats in het algemene klassement, maar schoof na drie proeven naar de tweede plaats op.

KP15 werd het kantelpunt van de rally, want leider Verstappen moest na een dubbele lekke band opgeven. Cédric Cherain nam de leiding van de Nederlander over, al waren de verschillen met Reynvoet en Potty zeer klein.

Met een verschil van 2,3 seconden stonden er nog drie klassementsproeven op de planning. Cherain nam de scratch op KP18, terwijl Reynvoet op KP19 de snelste tijd neerzette. Bij het ingaan van de laatste klassementsproef was het verschil tussen de topdrie slechts 6,6 seconden.

Net voor de Power Stage begon het hard te regenen waardoor de wegen zeer glad waren. Reynvoet was de enige rijder die met regenbanden kon rijden en daarmee zette hij een toptijd neer. De Oost-Vlaming won de rallye de wallonie met een voorsprong van 15,1 seconden op Maxime Potty en 17,9 seconden op Cédric Cherain. Voor Reynvoet is het zijn tweede BRC-overwinning van dit seizoen, nadat hij enkele weken geleden de TAC rally won.

De volgende BRC-wedstrijd is de Sezoensrally op 16-18 mei in Bocholt.