Morocco Desert Challenge: Igor Bouwens blijft ongeslagen

Vier op een rij voor Igor Bouwens, die halfweg de Morocco Desert Challenge élke etappe op zijn naam heeft gezet. Vandaag duikt hij de duinen in. En hoopt hij verlost te zijn van zijn voedselvergiftiging.

(persbericht / foto: ©PHOTO VISION)

“Het ging vandaag heel erg goed”, vertelt Igor Bouwens. Dat wordt volledig beaamd door de rituitslag. Met navigatrice Syndiely Wade en boordmonteur Ulrich Boerboom wist de Hamse trucker ook de vierde rit te winnen. Aan de meet had de Iveco T-Way van Gregoor Racing bijna 39 minuten voorsprong op de Italiaan Claudio Bellina (Iveco). De Nederlandse concullega’s Eimbert Timmersmans (Daf) en Egbert Wingens (Iveco) verloren ruim een uur en zijn nu tweede en derde op 2u17’ en 2u38’.

Igor Bouwens: “Er hing een zandstorm over het parcours, waardoor de putten in de weg, de sporen van de anderen en de pistes niet zichtbaar waren. Toch was de navigatie van Syndiely perfect. We hebben geen enkele controlepost gemist, terwijl veel anderen de weg kwijt waren en straftijd zullen krijgen. Ook in de eerste duinen ging alles vlekkeloos. Op goed 20 kilometer van het einde hadden we opnieuw een gat in een band, maar met het bandendruksysteem konden we genoeg lucht bijpompen om te blijven rijden tot in het bivak. We zijn zelfs niet moeten uitstappen.”

Het grootste probleem volgde enkele uren na de finish: “Ik was even gaan liggen, maar werd wakker met buikpijn, moest overgeven en kreeg diarree. Ik heb onderweg bij de bevoorrading een broodje gekregen dat wellicht slecht was. Ik hoop dat dat de oorzaak is, en dat het morgen opgelost is.”

Woensdag gaat het van Tazzarine naar de befaamde duinen in Merzouga over 261km, volledig tegen de chrono.