24H Series Spa: een aantrekkelijk deelnemersveld dat kwaliteit aan kwantiteit koppelt

Dit weekend strijken de 24H Series neer in de Belgische Ardennen voor de 12 Uur van Spa-Francorchamps, de tweede manche van het Europese luik van de 24H Series. 46 wagens staan op de deelnemerslijst met een mooie Belgische delegatie. RedAnt Racing won overtuigend de 992-klasse in Mugello en naast het team van de familie Redant gaan ook Haas RT, SpeedLover, Hamofa Motorsport en HY Racing op jacht naar succes op hun thuiscircuit.

(Foto’s: © 24H Series)

Vijftien wagens komen uit in GT3, waaronder Saintéloc Junior Team, het team dat vorig jaar de wedstrijd won. Haas RT startte in 2023 vanop pole en zorgt dit jaar voor de enige Belgische inbreng in GT3. De Audi R8 LMS GT3 Evo II van de equipe die vanuit België opereert maar onder Antiguaanse vlag racet, komt uit in GT3 Am en wordt bestuurd door de Belgen Gregory Servais en Xavier Knauf en de Zwitser Tim Müller.

In 992, de categorie voorbehouden voor de Porsche 911 GT3 Cup (type 992), komen maar liefst negentien wagens aan te start. RedAnt Racing won met Yannick en Ayrton Redant en Kobe de Breucker in Mugello, maar volgens de laatste deelnemerslijst krijgen de broers in Spa de Litouwer Julius Adomavičius naast zich. De tweede RedAnt Porsche wordt opnieuw toevertrouwd aan Brent Verheyen, Peter Guelinckx en Michiel Haverans. De Porsche van SpeedLover komt uit in de subklasse 992 Am en hier zijn Olivier Dons, Wim Meulders en Rik Renmans de rijders van dienst.

De broers Rob, Kris en Mark Verhoeven maken met de BMW M4 GT4 van Hamofa Motorsport hun debuut in de GT4-klasse van de 24H Series. Ook het Belgische HY Racing maakt zijn opwachting. Ze doen dit met een Porsche Cayman GTS die uitkomt in TCE/TCX waarbij de Belgen Jacques Derenne en ‘Brody’ door de Fransman Brice Pineau en de Italiaan Bruno Barbaro worden bijgestaan.

Een parade en een nevenprogramma met de Prototype Cup en EuroCup 3

Donderdag rijden de wagens van de 24H Series om 16u00 in een parade naar het centrum van Malmedy, een traditie die twee jaar geleden werd ingezet. De trainingen en kwalificatiesessies vinden op vrijdag plaats. Op zaterdag start om 12u50 het eerste wedstrijddeel van vijf uur en aan de resterende zeven uur wordt op zondag om 10u50 begonnen.

Naast  de 12 Uur van Spa-Francorchamps, zijn er ook twee wedstrijden om de Prototype Cup en de EuroCup 3. Deze eerste klasse is voorbehouden voor LMP3-wagens en Maxim Dirickx neemt hieraan met een Duqueine van Gebhardt Motorsport deel. Het veld van de EuroCup 3 wordt gevormd door eenzitters met een Tatuus chassis, zoals gebruikt in het FRECA-kampioenschap, dat door een Alfa Romeo motor wordt aangedreven.

Deelnemerslijst 24H Series

Programma