Morrocan Desert Challende: Igor Bouwens tevreden met derde plaats in Agadir proloog

Igor Bouwens, Syndiely Wade en Ulrich Boerboom zijn de Morocco Desert Challenge begonnen met een derde tijd in de proloog. “Valt mee, want we hebben heel voorzichtig rond de bomen gereden.

(persbericht)

De proloog was een rit van 50 kilometer rond Agadir. “Voor de vrachtwagens was het parcours eigenlijk te smal en de bomen waren te laag. De twee Iveco’s die voor ons geëindigd zijn, hadden dan ook al veel schade aan hun voorruit en hun spiegels. Wij hebben besloten om rond de bomen te rijden en hebben geen schade opgelopen. Ik had de indruk dat we daardoor veel tijd verloren, maar toen ik hoorde dat het een derde chrono was geworden, viel dat nog reuze mee.

De proloog kwam op naam van Dakarwinnaar Janus van Kasteren in 30’28”, voor Vick Versteijnen in 32’01”. Allebei rijden ze met een Iveco Powerstar, gebouwd bij De Rooy. Dan volgde Igor in 33’51” met de Iveco T-Way, made by Gregoor Racing.

Igor: “Die twee zijn op papier te snel voor ons. Met onze handgeschakelde versnellingsbak verliezen we te veel meters bij het optrekken. Maar als zij tegen elkaar gaan rijden, kunnen wij daar misschien van profiteren. Vick Versteijnen moest in de Dakar al na twee dagen naar huis door een technisch probleem. Die wil zich wellicht graag meten met Janus van Kasteren. Bovendien was het vandaag 38 graden. Het kon wel eens een afvallingsrace worden.

Maandag rijdt de karavaan van Agadir naar Assa. Eerst staat een verbindingsrit van 250 kilometer (de enige in deze wedstrijd) op het programma. Daarna gaat het via een start op het strand van Plage Blanche over 356 kilometer naar Assa.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.