In een notendop: Super Formula – FRECA – F4

• SF – Op het Japanse Suzuka was er de derde race van het Super Formula kampioenschap. De zege was er voor Ritomo Miyata (Dallara-Toyota-Tom’s). Opmerkelijk want Miyata vertrok op de twaalfde plaats en knokte zich naar de winst. Het podium werd vervolledigd door Sho Tsuboi (Dallara-Toyota-Cerumo) en Ryo Hirakawa (Dallara-Toyota-Impul). Voor de Europeanen was er een vierde plaats voor Liam Lawson (Dallara-Honda-Mugen) en een achtste plaats voor Giuliano Alesi (Dallara-Toyota-Tom’s). In de tussenstand leidt Nojiri met 42 punten, voor Miyata (38).
  • FRECA – In Imola was er zondag de tweede race van het openingsweekend voor de Formula Regional European. In een door incidenten geplaagde race ontweek Nederlander Kas Haverkort (Van Amersfoort) alle valstrikken en won ondanks meerdere safetycar interventies. Zijn landgenoot Martinius Stenshorne (R-Ace) en Nikhil Bohra (Trident) vervolledigden het podium. De Nederlands-Belgische Maya Weug (KIC) eindigde als veertiende. In het kampioenschap is de voorlopige leiding voor Stenshorne (4), voor Haverkort (35) en Bohra (20).
  • F4 – Nog in Imola was er op zondag de finalerace van het openingsweekend voor de Italiaanse Formule 4. Arvid Lindblad (Prema) zegevierde er voor Alfio Spina (BVM) en Ugo Ugochukwu (Prema). De Braziliaans-Belgische Aurelia Nobels plaatste haar Prema machine op de 18de plaats. Nobels toonde zich tevreden over haar debuut in de serie. Lindblad (61) leidt er de tussenstand voor Lacorte (52).