MotoGP Portugal: Bagnaia wint allereerste sprintrace

Regerend wereldkampioen Francesco Bagnaia schreef samen met Ducati geschiedenis, want hij won de allereerste sprintrace in MotoGP

Foto: © motogp.com

Dat er in de korte race van twaalf ronden nauwelijks tijd zou zijn om met de ogen te knipperen, dat was al vooraf geweten. Het nieuwe format vervulde alle beloftes. Marc Marquez was bij de start met de Honda aanvankelijk de Ducati’s te snel af. Hij ging aan de leiding en achter hem schoof Bastianini naar plaats twee! Dat was op zijn minst gezegd spectaculair, want de Italiaan, in zijn eerste race voor het Ducati fabrieksteam, lanceerde zich vanop de zesde startplaats. Voor Joan Mir (Honda), was de pret snel over. Hij tikte met Quartararo (Yamaha) en terwijl de Fransman nog door kon, gleed de Spanjaard van de baan.

Vooraan lieten de Ducati’s zich niet langer ophouden door Marquez. Al in de tweede ronde ging Bagnaia naar de kop, voor Martin (Pramac), terwijl even verderop Luca Marini (Mooney VR46) Bastianini onderuit schoffelde. Martin pakte de kop in de derde ronde en moest daarna eerst Bagnaia afhouden en dan een plots opgedoken Jack Miller, waarvan de KTM uitstekend werkte. Een treintje van vijf rijder ging naar de slotfase van de wedstrijd. Pechvogel daarbij werd Miguel Oliveira. De Portugees hees zich met de RNF klanten-Aprilia naar de derde plaats, maar mispakte zich in de laatste ronde en ging wijd. Martin had ook steeds meer problemen de Pramac Ducati op de lijn te houden en in de allerlaatste rond zeilde Bagnaia aan hem voorbij.

De Italiaan, heersend kampioen, ging naar de allereerste sprintrace zege in de MotoGP geschiedenis, voor Martin en voor de onvermijdelijke Marc Marquez. Miller strandde aan de voet van het podium.

Morgen is er de hoofdrace, deze keer over 25 rondes, met dezelfde startgrid als vandaag,dus met Marquez op pole.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.