In een notendop: Moto2 – Moto3

  • Moto2 – Verrassingen in de kwalificatiesessie voor deze Moto2 want weinigen verwachtten de Tsjech Filip Salac op de pole dit weekend. Maar de Gresini rijder deed dat wel degelijk en hield Aron Canet (Pons Wegow Los40) en topfavoriet Pedro Acosta (Red Bull Ajo) af. Onze landgenoot Barry Baltus zette de Fietenolie GP Racing machine wel rechtstreeks in de Q2 sessie maar kon verder geen mirakels realiseren. Hij start op een mooie vijftiende startplaats en mag morgen een plaats in de punten ambiëren.
  • Moto3 – De Japanse rijder Ayumu Sasaki (Liqui Moly Husqvarna Intact GP) verpulverde het ronderecord op Portimao voor deze categorie en begint dus zijn Moto3-campagne van 2023 perfect met een pole position. Naast hem op de grid vertrekken morgen Jose Antonio Rueda (Red Bull KTM Ajo) en Joel Kelso (CFMoto PruestelGP).

Foto: © motogp.com

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.