Formula E Brazilië: Vandoorne zet DS Penske op pole

Stoffel Vandoorne zorgde in Sao Paolo, Brazilië, voor zijn eerste pole bij DS Penske, het team waarmee hij dit seizoen zijn titel in de elektrische formule wil verdedigen. Maar daartoe moest hij eerst afrekenen met enkele notoire tegenstanders.

Foto: © fiaformulae.com

Stoffel Vandoorne kwam terecht in kwalificatiegroep A, de groep waar ook de leider in de tussenstand, Pascal Wehrlein, in belandde. Vandoorne leek goed in het ritme te zitten, maar zag in de slotfase van de sessie nog Mortara (Maserati) en Cassidy Envision) voor gaan in de tijdstabellen. Vandoorne repliceerde gevat en sloot af met de beste tijd en een garantie op een plaats in de finale duels. Het was dan even afwachten hoe de zaken er in de andere groep, de B groep zouden gaan. Ook daar werden de plaatsen felbevochten en het was er uiteindelijk Bird (Jaguar) die er sneller was dan Günther (Maserati).

Vandoorne mocht aantreden in het tweede duel van deze namiddag, tegen Jake Hughes met de NEOM McLaren. Onze landgenoot schakelde de Brit uit en ging door naar de halve finale, waar hij Mortara opzij zette. Er bleef dan enkel nog de spannende finale over tegen Da Costa en Porsche. De Portugees leek even het laken naar zich toe te trekken toen Vandoorne zich blijkbaar iets verremde, maar Stoffel reed voor het overige een perfecte en bloedsnelle ronde, en schonk DS Penske een eerste pole position in 2023.

De race, die is er over een kleine drie uur. Of het spannend zal worden? Wel, Vandoorne is de negende verschillende rijder op de pole, in negen opeenvolgende races… Naast hem start Da Costa, op de tweede rij volgen Evans en Mortara.

De volledige startgrid vindt u HIER

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.