FIA ETCR: game over en boeken toe

FIA ETCR, de competitie voor elektrische toerwagens, die met veel poeha was aangekondigd in Parijs net voor de Covid-pandemie, gooit de handdoek al in de elektrische ring. Na een reeks besprekingen met de diverse stakeholders kondigt Discovery Sports Events aan dat het de ETCR, eTouring Car World Cup in 2023 niet zal promoten.

De afgelopen maanden zijn er uitgebreide discussies gevoerd over de volgende fase van de serie, waarbij de sportieve en reglementaire opzet een prioriteit was. In het bijzonder werd het belang erkend van een verdere integratie van het traditionele toerwagen-DNA in de serie. Ondanks de inspanningen van alle partijen om het nieuwe sportieve en reglementaire kader af te ronden dat aan de behoeften van de constructeurs beantwoordt, konden de nodige voorwaarden niet op een bevredigende manier worden ingevoerd vóór de start van het seizoen“, laat de promotor in een persbericht weten. Onder meer Circuit Zolder zal dus geen ETCR ontvangen.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.