Belcar Sprint Mettet: Maris en Hoogwerf eerste winnaars van het seizoen

In Mettet stonden de eerste races van de Belcar Sprint Cup 2023 op de agenda en de eerste zeges van het seizoen waren voor Steven Maris in een BMW M3 E36 en Yardy Hoogwerf in zijn SEAT. 

Foto: © JFT Engineering

Het waren uiteindelijk dertig wagens die zich aanmeldden voor de eerste meeting van het seizoen en daarin was de zege algemeen en in Klasse 5 dus voor Steven Maris, voor twee andere deelnemers in Klasse 5, Steven Teirinck (SEAT) en Raf Beliën (BMW). In Klasse 4 was de overwinning voor Davy Cooreman (Honda), in Klasse 3 voor Dirk De Bock (BMW), in Klasse 2 voor Laurens Cloots (Mazda) en in Klasse 1 tot slot voor Lorenzo Segers (Peugeot). 

De tweede afspraak werd ook op zaterdag afgewerkt, met een dominante overwinning voor SEAT-rijder Yardy Hoogwerf voor Steven Maris (BMW) en de winnaar van Klasse 4, Davy Cooreman (Honda). Dirk De Bock (BMW) en Laurens Cloots (Mazda) deden het opnieuw in hun klasse, terwijl Davy Van Goethem (Suzuki) ditmaal de kleinste klasse voor zijn rekening nam. 

Het New Race Festival (13-14 mei) is de tweede afspraak van het seizoen.  

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.