24H Series Mugello: Vervisch en Detry met Haas RT aan de leiding na deel 1

De Audi R8 LMS GT3 Evo II van het Belgisch-Antiguaanse Haas Racing Team sloot op zaterdag het eerste deel van de wedstrijd van twaalf uur af aan kop van het klassement. De RedAnt Racing Porsche van Kobe De Breucker en Ayrton en Yannick Redant werd tiende algemeen en vierde in de 992-klasse.

(Foto: © 24H Series)

Mathieu Detry, Frédéric Vervisch en hun Franse teamgenoot Stéphane Perrin beëindigden het eerste deel van de 12 Uur van Mugello als eerste. Ze telden 35 seconden voorsprong op de Saintéloc Audi van Erwan Bastart en Paul Evrard. Ook de posities drie en vier waren voor Audi en meer bepaald beide exemplaren van Land Motorsport.

Mathieu Detry wist net voor het einde de #34 Land Motorsport Audi die derde was op een tweede ronde achterstand te zetten. Iets wat belangrijk is bij de herneming van de wedstrijd op zondag, aangezien er wordt verder geteld op het aantal afgelegde ronden.

De tweede Porsche van RedAnt Racing, die met #904 en bestuurd door Dirk en Tom Van Rompuy, Bert Redant en Steve Van Bellingen, finishte dit eerste deel als zevende in 992 Am.

Hier vindt u de eindstand van deel 1. De race hervat zondag om 9u00 en is live op YouTube te volgen.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.