Formula E Sao Paulo: Evans wint, Vandoorne kan pole niet verzilveren

De Nieuw-Zeelander Mitch Evans heeft in de kleuren van Jaguar de E-Prix van Sao Paulo gewonnen, de zesde manche van het WK Formula E. In een beklijvende eindfase, was hij sneller dan Nick Cassidy (Envision) en Sam Bird (Jaguar). Stoffel Vandoorne (DS Penske) zakte van de polepositie naar de zesde plaats, weliswaar zijn beste resultaat van het seizoen.

In de eerste fase van de race kon Vandoorne de schijn ophouden dat hij voor de zege en het podium zou kunnen vechten, maar een moeilijk energiemanagement deed hem uiteindelijk naar de zesde plek zakken, achter de beide Jaguar, Nick Cassidy, Antonio Felix da Costa (Porsche) en zijn teamgenoot Jean-Eric Vergne. Achter Vandoorne werd kampioenschapsleider Pascal Wehrlein (Porsche) zevende.

De race in Brazilië was er één met behoorlijk wat aanrijdingen, inhaalmanoeuvres en twee safety car-interventies, wat maakte dat in de laatste meters de toppers quasi zonder energie vielen. Toch won Evans, zijn eerste overwinning van het seizoen en ook de eerste van Jaguar.

In de WK-stand leidt Wehrlein met 86 punten, 24 meer dan Jake Dennis die opgaf (Andretti) en 25 meer dan Nick Cassidy. Vergne is vierde op 26 punten. Stoffel Vandoorne schuift op naar de elfde stek, maar al op 64 punten van de WK-leiding. Porsche is ruim leider bij de merken.

De volgende afspraak is een dubbele, met name op 22 en 23 april in Berlijn.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.