CrowdStrike Spa 24: deelnemerslijst in cijfers

Op 1 en 2 juli vindt de CrowdStrike 24 Hours of Spa plaats. De deelnemerslijst telt 72 wagens en er zijn nog enkele interessante cijfers op te merken.

(Foto: © SRO/GT World)

Een deelnemerslijst van 72 wagens evenaart het aantal wagens dat in 2019 deelnam. Dat aantal bestond toen echter uit 71 GT3-wagens en een Porsche Cup gastwagen, die slechts een deel van de wedstrijd afwerkte. Eén en ander betekent dat er dit jaar bij de start op 1 juli een nieuw record kan worden gevestigd.

De nieuwe Bronze Cup kent een stevig succes, met een ongezien aantal van 25 auto’s. Er staan 19 Pro-auto’s op de deelnemerslijst, 11 Silver, 10 Pro-Am en 6 Gold. Voor één auto moet de klasse nog worden bepaald.

Mercedes-AMG heeft het hoogste aantal wagens (16), gevolgd door Porsche (14) en Audi (12). Audi, Lamborghini en Mercedes-AMG zijn in elk van de vijf klassen vertegenwoordigd.

BMW en Mercedes-AMG laten het hoogste aantal Pro-bolides rijden, met elk vier stuks. Audi en Mercedes-AMG leiden de Gold Cup met elk twee auto’s, terwijl Audi en Lamborghini elk drie wagens in de Silver Cup hebben rijden. Porsche heeft het meeste auto’s in de Bronze Cup en in de Pro-Am, met respectievelijk zes en vier wagens.

Op de deelnemerslijst zes voormalige winnaars: Akkodis ASP (2022), Iron Lynx (2021), Rowe Racing (2016 & 2020), Walkenhorst Motorsport (2018), Saintéloc Junior Team (2017) en Team WRT (2011 & 2014). Marc VDS, winnaar in 2015, is ook van de partij dankzij de nieuwe samenwerking met Boutsen Racing.

Bij de teams die zich hebben ingeschreven voor de editie van 2023 zijn 14 landen vertegenwoordigd. Tien van die teams maken hun debuut in de CrowdStrike 24 Hours of Spa.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.