BRC 2023: het duo Planckaert-Vanoverschelde in zeven wedstrijden

Junior Planckaert en Jens Vanoverschelde zullen in 2023 aan zeven manches van het Belgian Rally Championship (BRC) deelnemen. Planckaert lijkt daarmee definitief gekozen te hebben tussen circuit en rally, een beetje naar het voorbeeld van Tom Boonen, een andere ex-profrenner die ook zijn hart aan de rallysport verloren lijkt.

“Voor mij gaat een jongensdroom in vervulling en ik kan niet wachten om mezelf met de beste rallyrijders van het land te meten”, glundert Junior Planckaert. “Als fervent rallyliefhebber heb ik er altijd al gedroomd van om zelf achter het stuur van een rallywagen te kruipen en de uitdagingen van het rallyrijden aan te gaan.

Junior Planckaert reed tot dusver een handvol wedstrijden, met een Ford Fiesta R3, een Subaru Impreza WRX en een Skoda Fabia R5, recent nog in de Rally van Kortrijk. “Na de rally van Kortrijk ging de bal pas echt aan het rollen, niet in het minst vanwege het mooie resultaat in een toch wel moeilijke rally met veel concurrentie”, gaat Junior Planckaert verder. “Daarop ging ik samen met mijn partners en omgeving de mogelijkheden bekijken om een volledig seizoen met een Skoda Fabia R5 te rijden. We gingen volop op zoek naar partners die mij daarin zouden kunnen ondersteunen en dat werk werpt ondertussen zijn vruchten af.

Planckaert koos voor zijn eerste kampioenschap op nationaal niveau voor een bekend en ervaren team, met name SXM van de voormalige corijder van Freddy Loix, Fred Miclotte. “Uiteraard mocht een uitstekend team in de uitvoering van mijn droom niet ontbreken. Het team van Fred Miclotte is top of the bill. Ze hebben een jarenlange ervaring en zijn op en top professioneel. Dat heb ik zelf mogen ervaren tijdens de rally van Kortrijk. Aangezien mijn beperkte ervaring is Fred Miclotte de uitgelezen persoon om mij goed te begeleiden. Rallyrijden is bovendien een echte teamsport en daarom ga ik ook verder met Jens Vanoverschelde als corijder. Mijn doel voor dit seizoen is veel ervaring en parcourskennis opdoen en uiteraard ook mooie resultaten behalen, al moeten we realistisch zijn. Er zal eerst nog heel wat te leren zijn om misschien ooit mee te kunnen strijden voor de titel.” 

De kalender van Junior Planckaert:

  • 01/04: Rally des Ardennes
  • 08/04: TAC Rally 
  • 29-30/04: Rally de Wallonie 
  • 23-24/06: Ieper rally
  • 1-2/09: Omloop van Vlaanderen 
  • 30/09: East Belgian rally
  • 25-26/11: Spa Rally 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.