24H Series Mugello: RedAnt Racing met een vleugje VR Racing en KS Motorsport

Het autosportseizoen is nu goed en wel op gang geschoten en ook de diverse kampioenschappen waaraan RedAnt Racing zal deelnemen, zien het licht op groen springen. Zo start dit weekend in het Italiaanse Mugello, ten noorden van het prachtige Firenze, het Europese luik van de 24H Series, een hoog aangeschreven uithoudingsserie die later dit jaar ook ons land zal aandoen. RedAnt Racing start er als titelverdediger in de 992 klasse, een categorie voorbehouden aan identieke Porsche 911 GT3 Cup – Type 992 -. Het Oost-Vlaamse team van de familie Redant zet twee wagens in, één voor de jonge wolven Ayrton Redant, Yannick Redant en Kobe De Breucker en één voor vader en zoon Dirk en Tom Van Rompuy, samen met de voormalige Belgische kampioenen Steve Vanbellingen en Bert Redant.

(Foto’s: © Ollivision)

Het autosportseizoen is dus weer op gang geschoten en op het menu van RedAnt Racing staat meteen een stevige uithoudingsrace: de 12 Hours of Mugello. RedAnt Racing werkt overigens het hele Europese kampioenschap af.

Dat klopt”, aldus Bert Redant. “We kiezen voor de serie van Creventic met vijf mooie meetings in Europa omdat we ons vorig seizoen in deze competitie zeer goed voelden. In 2022 werden wij Europees kampioen in de categorie voor de Porsche 992 GT3 Cup en die titel verdedigen we dit jaar. Die opdracht is voor drie jonge rijders: Ayrton en Yannick Redant en Kobe De Breucker. Hun opdracht is uiteraard duidelijk, met name, sterk presteren in de verschillende wedstrijden en meevechten voor de titel. We zetten ook nog een tweede wagen in, maar daarvan zal de crew in de loop van het seizoen afwisselen. In Italië is de auto voor Dirk en Tom Van Rompuy, Steve Vanbellingen en mezelf. Wie er verder zal rijden, maken we voor de races bekend. Wij starten deze wedstrijd in de goed bezette categorie 992 ‘am’ en willen zeker voor het podium vechten!”      

Een vleugje nostalgie of KS Motorsport

De iets oudere autosportfans herinneren zich zeker nog de Brabantse formatie KS Motorsport. Het team van Koen Leyssens en Steve Vanbellingen, waar Bert Redant ook succesvol als rijder actief was, tekende begin deze eeuw voor heel wat successen in de Belgian Touring Car Series en het Belcar-uithoudingskampioenschap.

Het is dan ook zeer leuk dat we allemaal samen weer op een circuit aan het werk kunnen”, aldus Steve Vanbellingen. “Ik deel de Porsche met Bert (Redant) en onze ingenieur is Koen (Leyssens). Dat is natuurlijk een stukje autosportnostalgie en ik kijk er enorm naar uit om dit weekend samen te werken en laat ons hopen op een podium te staan. Ik kan al verklappen dat ik dit seizoen zeker nog eens met dit schitterende team van de familie Redant aan de slag ga.” 

De meeting in Mugello start vrijdag met de trainingen en kwalificaties, terwijl zowel op zaterdag als zondag zes uur geracet wordt. Beide resultaten vormen na 12 uur het eindklassement.

De volgende afspraak voor RedAnt Racing in de 24H Series is de tweede manche van het kampioenschap en die vindt op 6 en 7 mei in ons land plaats, op Spa-Francorchamps, daar waar een week eerder ook de Porsche Carrera Cup Benelux van start gaat.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.