Moto: voormalige MotoGP-coureur Xavier Simeon wordt Zelos Motorcycle Manager

De Brusselse wereldkampioen gaat voortaan professionele rijders en jongere talenten opleiden en begeleiden bij de Belgian Motorcycle Academy. Eind 2022 zette de Black Knight piloot een punt aan zijn carrière op het hoogste niveau, maar blijft nog wel betrokken bij de motorsport. De 33-jarige ex-MotoGP-coureur werd benoemd tot Motorcycle Manager bij Zelos. Zijn jarenlange ervaring en expertise wenst hij door te geven aan onze nationale jongere talenten. Zowel de piloten die ondertussen al in wereldkampioenschappen evolueren als diegenen die in de toekomst de fakkel zullen overnemen worden begeleid tot het hoogste niveau.

(persbericht)

Xavier Siméon zal zo de jonge Belgische piloten Barry Baltus (Moto2) en Lorenz Luciano (MotoGP Rookies Cup / European Talent Cup) begeleiden in hun carrière. Hij zal een coachende rol hebben bij de Belgian Motorcycle Academy (BMA). Ten slotte gaat hij deelnemen aan de ontwikkeling van de Supermotard-sectie, die net als onze snelheids afdeling, een pionier in België wenst te worden: het detecteren, ontwikkelen en het opleiden van jonge piloten in wording. Dit alles in nauwe samenwerking met het Circuit Jules Tacheny van Mettet, medeoprichter met MIG/ZELOS, de Belgische Waalse Motorfiets Federatie (FMWB) en het Belgisch Motorfiets Fonds (BMF).

Xavier Siméon (Motorcycle Manager bij Zelos) :Ik heb het geluk gehad om deel uit te maken van Zelos sinds de oprichting, en ik ben blij dat ik er op deze nieuwe manier het avontuur kan verderzetten! Al heel vroeg in mijn carrière werd ik gekroond tot wereldkampioen, en heb zo doorheen de jaren veel ervaring kunnen opbouwen. Die ervaring wens ik nu door te geven aan onze nieuwe generatie piloten. Zowel Barry en Lorenz, als de kinderen van de Belgian Motorcycle Academy, iedereen komt aan bod. Tegelijkertijd blijf ik mijn winkel van Jeff de Bruges in Andorra beheren. Het is een druk programma, maar ik heb er zin in! Het Zelos-team is zeer ambitieus en heeft altijd nieuwe, hoopvolle projecten. Samen zullen we er alles om doen om mooie resultaten te behalen.

Freddy Tacheny (CEO van Zelos) : “De samenwerking met Xavier is ontstaan vanuit een zelfreflectie over wat te doen na zijn carrière, en mijn wens om hem aan Zelos te verbinden. Hij vroeg zich af wat zijn volgende stap zou zijn, en ik zag een geweldige kans om hem aan boord te krijgen bij Zelos. Gezien het feit dat het motorproject in het begin van Zelos specifiek werd ontworpen rond Xavier, was het natuurlijk dat ik hem zonder aarzeling deze verantwoordelijkheden heb aangeboden. Rekening houdend met het traject en de successen die we samen hebben meegemaakt, voelde het voor mij als een natuurlijke stap om dit avontuur voort te zetten. Hoe kan je een betere carrièrestap maken dan door verantwoordelijk te zijn voor de rijders van de Black Knights, de Academy en alles wat daarbij hoort? Het zal hard werken zijn, omdat het een nieuwe uitdaging is, maar het is vooral een prachtige uitdaging. Deze rol omvat het overdragen van kennis en het voortdurend evalueren van je eigen prestaties, maar omdat Xavier een echte professional is, ben ik ervan overtuigd dat hij ons in staat zal stellen om de jeugd van de Academy op het hoogste niveau te brengen.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.