Clio Trophy Benelux: klaar voor de start van het seizoen

Het kon niet anders! Na een erg boeiende editie 2022, begint de Clio Trophy Belgium in het weekend van 1 april, in de Rallye des Ardennes, met nog meer motivatie aan zijn derde seizoen. Al twee jaar heeft MY Racing, organisator van de cup, in samenwerking met Renault België-Luxemburg en Alpine Racing, een bijzonder aantrekkelijke en toegankelijke promotieformule georganiseerd waarin tal van jonge rijders hun talent hebben getoond. De Trophy biedt ook ervaren rijders de mogelijkheid om hun passie in de best mogelijke omstandigheden en voor een betaalbare prijs te beleven aan het stuur van een echte rallywagen, de Clio Rally5.

(Persbericht: © Clio Trophy Belgium – Foto: © Gilles Verschuere)

“Ondanks heet feit dat de inschrijvingen wat later openden dan gewoonlijk, kunnen we nu al bevestigen dat de Clio Trophy Belgium weer een succes zal worden met elf teams aan de start,” benadrukt Karl Schuybroek, directeur communicatie van Renault België-Luxemburg. “Dit derde seizoen bewijst eens te meer de kwaliteit van onze organisatie en de opmerkelijke prestaties van de Clio Rally5, de vrucht van het vakmanschap van de ingenieurs van Alpine Racing. De Clio Trophy is bovendien de ideale instapklasse in de rallysport.”

Bij de 11 ingeschreven duo’s ook een 100% vrouwelijk team en heel wat nieuwe gezichten. “Lyssia Baudet, het speerpunt van het RACB National Team, zal dit jaar genavigeerd worden door Daphné Henry. Het bewijs dat onze cup inspireert wordt geleverd door het feit dat er 50% nieuwe teams zijn ingeschreven en 6 teams bij de junioren,” benadrukt Sandrine Wanson, coördinatrice van de Trophy. Een Trophy voor Masters wordt dit jaar niet meer georganiseerd.

Aan het stuur van de Clio Rally3

Op de kalender van dit jaar staan vooral compacte wedstrijden van één dag, ideaal gespreid over het seizoen en ook op geografisch vlak. Vijf meetings waarvan de 4 beste resultaten zullen meetellen. “Dankzij die keuze kunnen de teams hun budget binnen de perken houden om hun seizoen in goede omstandigheden af te werken. Een essentieel gegeven in deze economisch moeilijke tijden,” vervolgt Sandrine Wanson.

Wie spreekt over de Clio Trophy, denkt natuurlijk aan de premies! Ook dit jaar zijn die weer erg aantrekkelijk. “Naast de hospitality op elke wedstrijd, verdelen we ook 7.000 € aan prijzengeld per rally, verdeeld over de eerste vijf in het klassement.” Bovendien zal de hoofdprijs op het einde van het jaar nog aantrekkelijker zijn. “We hebben beslist om niet alleen 3 rally’s met een Clio Rally4 aan te bieden, maar ook 2 wedstrijden met de gloednieuwe vierwielaangedreven Clio Rally3. Een cadeau dat enkel voorbehouden is voor de ‘Juniors’. Indien de kampioen niet tot die categorie behoort, dan zal hij de prijzen delen met de twee andere rijders die op het eindpodium staan,” besluit Sandrine Wanson. Kortom, de Clio Trophy Belgium is uitgegroeid tot een vaste waarde en is een echte kweekvijver van jong talent!

Kalender 2023
1 april : Rallye des Ardennes – Dinant
20 mei : Sezoensrally – Bocholt
10 juni : Rally of Bertrix – Bertrix
19 augustus : Aarova Rally – Oudenaarde
23 september: East Belgian Rally – Sankt-Vith

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.