Moto: Bikers’Classics deel van Bikers’Festival in 2023

DG Sport laat al verschillende edities na elkaar het concept van de Bikers’Classics evolueren, het niet te missen event voor liefhebbers van classic motoren op het Circuit van Spa-Francorchamps. Voor de 2023-editie, die geprogrammeerd staat op zaterdag 12 en zondag 13 augustus, zal het een radicale verandering zijn… de Bikers’Classics worden immers deel van het uiterst ambitieuze Bikers’Festival.

(persbericht/foto: © bikersclassics.be)

“Het voornaamste objectief was een formule te vinden die deze uitzonderlijke machines uit het verleden nog meer in de kijker zou zetten, alsook alle animatie die gepaard gaat met deze circuitsessies, legt Florian Jupsin, Bike Manager bij DG Sport, uit. Dat bracht ons op het idee om een Bikers’Festival met verschillende facetten op poten te zetten, om zo alle liefhebbers van motoren, zowel oud als nieuw, samen te brengen op het ‘mooiste circuit ter wereld’. De classics zullen uiteraard de nodige tijd op circuit krijgen en ook de parades blijven meer dan ooit onderdeel van het programma. De kampioenen uit het verleden zullen er ook opnieuw zijn voor de souvenirjagers onder de fans. Maar op het Bikers’Festival is dat maar een deeltje van de affiche…”

Op sportief vlak blijven vooral ook ‘The Trial Classics’ en de Revival van de ‘2 Dagen van Stavelot’, die de trial en de enduro uit het verleden in de kijker zetten, op de affiche staan, Maar die worden nu aangevuld met de ’Ardennen Moto Trail’, een trailrit van twee dagen doorheen de Ardennen ! En dan is er ook nog ‘De 1000 Bochten’: een rondrit, eveneens over twee dagen, maar dan over een geasfalteerde route. Meer informatie over deze twee nieuwigheden, de ‘Ardennen Moto Trail’ en ‘De 1000 Bochten’, volgt binnenkort.

En dat is nog niet alles ! Als kers op de taart van het 2023 Bikers’Festival, wordt er een salon georganiseerd waar de invoerders hun mooiste modellen kunnen tentoonstellen en laten testen. Doe daar nog concerten en animatie voor groot en klein bij en je hebt een heus Bikers’Festival waar alle motorliefhebbers hun hartje kunnen ophalen.

Geen twijfel mogelijk, de motorfiets wordt de koningin van het Circuit van Spa-Francorchamps midden augustus…