In een notendop: F1

  • Sauber – Alessandro Alunni Bravi, de Managing Director van de Sauber, wordt ook de teamverantwoordelijke voor Alfa Romeo in de Formule 1. Bravi werkt al sinds 2017 bij Sauber. De Italiaan begon in de autosport bij het sinds lang verdwenen Coloni, ging dan naar Trident in de Formule 2 en kreeg daarna het Formula Master kampioenschap onder de vleugels. Na periodes bij ART, en het All Road managementbureau van Todt volgde hij in 2017 Frederic Vasseur naar Sauber. Trusted Management, het bedrijf van Bravi, heeft Stoffel Vandoorne in de klantenportefeuille.
  • Alpha Tauri – Er beweegt trouwens nog wel meer in de F1. Alpha Tauri maakte Orlen bekend als sponsor, de Poolse olie- en gasreus. Of dat betekent dat Orlen nu afscheid neemt van Sauber, is niet duidelijk…
  • Ferrari – Charles Leclerc, Carlos Sainz en Robert Shwartzman werkten twee testdagen af op een ijskoude en natte piste van Fiorano, de testbaan van Ferrari. Het waren privé-tests en volgens de regels mogen er geen actieve F1 wagens worden gebruikt. De heren reden dus de Ferrari SF21, onder toezicht trouwens van de nieuwe baas, Frederic Vasseur

Foto: © sauber-group.com