In een notendop: F2 – Euroformula – FRECA

  • FIA F2 – Het Britse Carlin kondigde een nieuwe meerderheidsaandeelhouder aan. Vanaf 2023 zal het team door het leven gaan als Rodin Carlin. Rodin is een Nieuw-Zeelands bedrijf dat wagens levert voor trackdays. Aan de organisatiestructuur van het team verandert er niets. Carlin is een van de grootste en meest succesvolle Britse teams dat naast in de Formule 2 ook nog actief is in Indy Lights, Indycar, de Britse F4, Formule 3 en GB3. Daar komen dit seizoen nog de Spaanse F4 en de F1 Academy bij.
  • Euroformula – Er komt een wijziging in de Euroformula. De Spaanse serie zal gaan rijden op het stadscircuit van Pau in het weekend van 14 mei. Dat liet organisator GTSport weten. Pau komt er na de annulatie van het Italiaanse evenement op Mugello. De volledige kalender van de serie ziet er als volgt uit: Portimao (30/04), Pau (14/05), Spa (28/05), Budapest (18/06), Le Castellet (23/07), Spielberg (10/09), Monza (24/09) en Barcelona (22/10)
  • FRECA – In het Regional European vervolledigt Owen Tangavelou de line-up van Trident. De 17-jarige Fransman van Vietnamese origine komt er rijden naast Roman Bilinski en Nikhil Bohra. Vermelden we nog even dat de Nederlands-Belgische Maya Weug zal deelnemen in deze serie, bij het Finse KIC Motorsport. Opvallend, met nog een kleine drie maanden te gaan voor de aftrap zijn er nog heel wat plaatsen vrij. Bij R-Ace, ART, Van Amersfoort, MP Motorsport, RPM, Monolite en Sainteloc tekende nog geen enkele rijder.

Foto: © formularegionalebyalpine.com