De autosport dit weekend: van Sao Paulo tot Maasmechelen

Dit weekend gaat veruit de meeste aandacht naar de vijfde van acht races van het FIA WEC, de eerste in Zuid-Amerika in meer dan tien jaar. Sao Paulo krijgt een klassieke race van zes uur, met start zondag om 16u30 onze tijd. Uiteraard voeren Laurens Vanthoor, André Lotterer en Kévin Estre in hun Porsche 963 nog steeds het WK aan, terwijl ook Sarah Bovy (Lamborghini), Tom Van Rompuy (Corvette), Maxime Martin (BMW), Dries Vanthoor (BMW) en Stoffel Vandoorne (Peugeot) van Belgische zijde erbij zijn. 

In Canada is er een manche van het IMSA, zonder de Hypercars echter, maar wel met LMP2 en de beide GT-klassen. Belgen zien we Ontario niet aan de start. Nog in de VS is er INDY (Iowa) en NASCAR (Pocono). 

In Mugello is er de tweede manche van het Italiaanse GT-kampioenschap uithouding, met onder meer Gilles Stadsbader en Baptiste Moulin. Ook de Freca eenzitters rijden er. 

In eigen land is er rallycross met het Belgisch en VAS-kampioenschap op Maasmechelen.