Overname Eldis door AAG Benelux

Alliance Automotive Group Benelux (AAGB) kondigt per 10 juli 2024 de overname aan
van Eldis N.V., groothandel in auto-en carrosserie onderdelen en met zijn afdeling Wallecan, specialist voor machines en toebehoren voor de metaalbewerking. Deze onderneming gevestigd te Ieper in België wordt opgenomen in het PartsPoint Netwerk van AAGB. Het management en eigenaren van Eldis, Rudi de Nutte en Ann Cornette blijven verbonden aan het bedrijf.

(persberich)

Eldis staat regionaal bekend om hun uitgebreide assortiment, klantgerichte benadering en deskundige advies. Het bedrijf levert sinds 1974  een groot assortiment aan garagisten en andere professionele gebruikers. Het bedrijf is een referentie in de regio met een team van 35 medewerkers. Met een ruime vestiging van 3.000 m2 in Ieper kan het uitgebreide aanbod

Rob Visser, Director Network bij AAGB laat weten:
“Met de overname verwerven we een hele professionele vestiging in de westhoek van België. We versterken onze positie hierdoor in een voor ons nog onderbelichte regio in België . We zijn ook enorm verheugd dat het geweldige team van Eldis, inclusief de huidige eigenaren, zich bij ons voegen en geloven in onze kracht en visie.”

Rudi en Ann eigenaren van Eldis vertellen: “We hebben na goed overleg besloten om een volgende fase in te gaan met ons bedrijf. Er komen flinke uitdagingen voor een onafhankelijke grossier op ons af en we hebben een groot vertrouwen in PartsPoint en AAGB. We waren het al snel eens dat we die uitdagingen gezamenlijk veel beter aan kunnen. Door de overname worden we een sterkere partner voor onze klanten, ook omdat alle personeelsleden mee overstappen naar PartsPoint .”  

Naast de persoonlijke service die klanten van Eldis gewend zijn, profiteren ze ook van de
investeringen die AAGB de afgelopen jaren gedaan heeft om met PartsPoint de beste One-Stop-Shop partner te zijn voor het moderne garagebedrijf.  

Met een uitgebreid assortiment automaterialen, banden, equipment, carcleaning, paint/non-paint, een state of the art catalogus, en een uitgebreid pakket aan garageformules en business boosters.