In een notendop: rally in de Benelux

  • Luxemburg – De vierde wedstrijd van de M-Cup komt eraan en deze keer is Luxemburg het gastland voor de BMW-rijders. In de Rally van Luxemburg gaan kampioenen Philip Lommers en Peter Michiels weerwerk krijgen van Kurt Braekevelt en Frederik Vandeloock. Voor de algemene overwinning moeten Marijan Griebel (Skoda Fabia RS), Charles Munster (Hyundai i20N), Emeric Rary (Citroën C3 Rally2) en Ronny Foxius (Skoda Fabia Rally2) rekening houden met Tom Heindrichs die voor het eerst met de Toyota Yaris Rally2 zal starten. Op zaterdag krijgen de deelnemers twaalf proeven voorgeschoteld. 
  • GTC Rally – In Achtmaal maakt men zich op voor de vierde wedstrijd van het Nederlandse kampioenschap. 71 deelnemers waaronder de winnaars van de vorige drie kampioenschapswedstrijden (Dennis Rostek, Yannick Vrielink en Kevin Van Deijne) mogen vijftien proeven afleggen. Roald Leemans die vorig jaar op weg was naar de zege, maakt er geen geheim van dat hij voor de zege gaat. Leemans heeft deze keer gekozen voor een Skoda Fabia RS. Roger Hodenius en Richard Pex kiezen ook voor de Tsjechische bolide om over de Achtmaalse wegen te rijden. Vrijdag staan de eerste zes kp’s op het menu, zaterdag volgen de resterende negen proeven. 
  • Clio Trophy Frankrijk– Nadat Samuël Lay vorig seizoen al proefde van de Franse Renault Clio Trophy, heeft hij dit jaar veel progressie gemaakt. Samen met navigator Thomas Walbrecq reed Lay zich in de kijker in de sterk bezette Clio Trophy France Asphalte. Met de Renault Clio Rally5 werden ze vijfde in de Trophy tijdens de Rallye Vosges Grand Est. In de Rallye Aveyron Rouergue Occitanie reden ze naar een mooie tweede plaats wat hen naar de vierde plaats bracht in de tussenstand van de Clio Trophy. Het Belgische duo heeft met de Rallye Mont-Blanc Morzine en het Criterium des Cévennes ​​nog twee wedstrijden op het programma staan. 
  • Tekst: Koen Nuyts en foto: Samuël Lay