Belcar Zolder TGP: wie van de drie?

De tweede race van het Belcar Endurance Championship vindt plaats op 22 en 23 juniop Circuit Zolder en de opgave voor de deelnemers is identiek aan die van de openingswedstrijd midden mei: als eerste over de meet komen na een race van 125 minuten, waarin snelheid, strategie en teamwerk de sleutelfactoren tot succes zijn. Opvallend, voor de tweede race van het seizoen dienen zich een aantal nieuwkomers aan en dat in alle klassen van het nationale uithoudingskampioenschap. We zijn klaar voor de strijd!

(persbericht)

Even terug naar zondag 19 mei: de strijd om de zege is intens en de beslissing valt pas in de allerlaatste meters van een spannende wedstrijd, het bewijs dat de verhoudingen vooraan mooi in evenwicht zijn. De zege is uiteindelijk voor het duo Filip Teunkens en Dirk Schouten, in de Porsche 992 van Q1-Trackracing. Zij halen het voor een identieke Porsche 992 GT3 Cup van Belgium Racing en de Audi R8 LMS GT2 van PK Carsport. De winnaars in de diverse klassen zijn de Tip Top by NGT Porsche Cayman GT4 RS (GTB), de M&D Racing Audi RS3 LMS (TA), de VDW Motorsport BMW E46 (TB) en de IC Motorsport by Car Care Peeters BMW 325i (TC).

Zij zullen hun leidersposities in het kampioenschap verdedigen, maar krijgen daarbij behoorlijk wat concurrentie. Zo zien we in de klasse GTA, waar om de algemene zege gevochten wordt, de terugkeer van RedAnt Racing, het team dat in het verleden al hoge ogen gooide in het nationale kampioenschap. Zij nemen het op tegen de vaste deelnemers die in mei ook al van de partij waren. Na de zege van Porsche in de eerste race, zal men bij PK Carsport Audi en Russell Racing by PK Carsport Lamborghini zeker op revanche uit zijn!
In GTB zien we de komst van een tweede Porsche Cayman GT4 RS, voor Saber Management Racing, in de handen van Denis Vanmol en Julien Hody. Benieuwd wat zij tegen de concurrentie van BMW en Porsche kunnen inbrengen.

Heel wat nieuwe merken in TA, TB en TC!
In de klasse TA zien we een nieuw merk met de komst van een prachtige Aston Martin V8 Vantage N430 in de kleuren van PB Perf4mance. Zij nemen het op tegen BMW, Cupra en Audi, wat moet uitmonden in een strijd van start tot finish!

In TB krijgt BMW het gezelschap van Renault, voor een strijd op het scherp van de snee en wat te zeggen van de klasse TC, met naast BMW en Abarth ook een Peugeot. Kortom, de sportieve strijd in de tweede manche van het Belcar Endurance Championship wordt er één om naar uit te kijken!

Ik ben zeer blij dat wat ik voorspelde, met name een groei van het startveld met het oog op de 24 Hours of Zolder, ook realiteit wordt”, aldus de Algemeen Directeur van Circuit Zolder, Harry Steegmans. “Het Belcar Endurance Championship vormt nog steeds een stevige basis voor de nationale autosport en we werken er hard aan om voor iedere race een mooi en uiteenlopend startveld aan de fans aan te bieden. Wat me zeker ook plezier doet, is dat de teams stap voor stap de mogelijkheden van de nieuwe klasse TC ontdekken. Uiteraard waken we ook over de groei in de andere klassen om zodoende op alle fronten een mooie sportieve strijd te kunnen aanbieden. Met de verplaatsing naar Spa-Francorchamps en de 24 Hours of Zolder de komende weken op de agenda, zou dat zeker moeten lukken!”

De tweede manche van het Belcar Endurance Championship vindt plaats op 22 en 23 juni, met een vrije oefensessie van 11u10 tot 11u55 en de kwalificaties van 14u55 tot 15u40 op zaterdag. Mis de strijd om de polepositie zeker niet, want de verschillen zijn bijzonder klein en het gevecht om de diverse poleposities is erg intens. De tweede race van het seizoen start exact om 12u10 op zondag en eindigt 125 minuten later, om 14u15! Zondagavond biedt Sporza een ruime samenvatting van de wedstrijd aan!