BRC: Omloop van Vlaanderen met vernieuwde proeven

Op 6 en 7 september luidt de 64ste A&D Omloop van Vlaanderen de tweede seizoenshelft van het Kroon Oil Belgian Rally Championship in. De ‘oudste rally’ van het kampioenschap komt dit jaar opnieuw met grondig aangepaste klassementsproeven die zowel deelnemers als toeschouwers een onvergetelijke ervaring zullen bieden. De organisatie zet wederom alles op alles voor een optimale beleving. Dit geldt ook voor de VAS- en ASAF-rijders waarvoor de Koninklijke Automobielclub Midden Vlaanderen extra inspanningen levert.

(persbericht / foto: Omloop van Vlaanderen)

Unieke actie voor VAS & ASAF piloten
Zoals eerder aangekondigd hebben we een bijzondere actie voor de VAS & ASAF piloten! Dit is jouw kans om deel te nemen aan een grootschalige tweedaagse wedstrijd voor het aantrekkelijke tarief van slechts 700 euro. Deze speciale aanbieding is geldig voor de nationale klassen 1, 2 en 3, evenals voor historische wagens. De voorwaarde is dat de piloot rijdt met een one day license RACB. De copiloot mag echter een ervaren deelnemer zijn met een nationale licentie waardoor deze beperking niet op hem of haar van toepassing is. Grijp deze unieke kans om de opwinding van een grote rallywedstrijd te ervaren zonder dat het je een fortuin kost!

Parkoerswijzigingen houden wedstrijd spannend voor iedereen
De vertrouwde proeven Beveren, Zoning, Houthulst en Zilverberg blijven ongewijzigd ten opzichte van vorig jaar maar er zijn ook enkele aanpassingen. Een volledig nieuwe klassementsproef, KP Koolskamp, wordt geïntroduceerd. Deze proef vindt plaats in Ardooie, Zwevezele en Pittem en belooft een uitdagende ervaring te worden, met twee publiekspunten waar catering aanwezig zal zijn. Daarnaast ondergaat KP Passendale aanzienlijke wijzigingen. KP Rumbeke keert terug in een hertekende vorm en zal dit jaar fungeren als de powerstage. KP De Ruiter zal dit jaar ontbreken vanwege onze rotatie van klassementsproeven. Dit systeem zorgt ervoor dat de wedstrijd uitdagend blijft voor de rijders en dat niet altijd dezelfde buurtbewoners hinder ondervinden.

Inzetten op beleving
Het servicepark aan de Zwaaikomstraat, de rotonde bij KP Zoning, het podium en het pleintje met de uitgebreide catering zijn samengevoegd tot een naadloos geïntegreerde zone. Deze opzet wordt enthousiast ontvangen door zowel de deelnemers, buurtbewoners als het publiek. Deze publiekszone bij de 64ste A&D Omloop van Vlaanderen is geheel gratis toegankelijk. Voor degenen die de rallykoorts al vroeger willen voelen, is er goed nieuws. Op woensdag 4 september wordt de shakedown verreden waarbij Slypskapelle wordt getransformeerd tot een levendig rallydorp. Ook de toegang tot het rallydorp is gratis.

Met het vernieuwde parkoers en een sterke focus op toegankelijkheid voor alle teams en publiek, belooft de 64ste A&D Omloop van Vlaanderen een onvergetelijk hoogtepunt van het rallyseizoen te worden.

Deelnemers kunnen zich online aanmelden via de bekende en handige inschrijvingstool. De link voor inschrijvingen en de reglementen is te vinden op onze website: https://www.omloopvanvlaanderen.be