Karting: sterk leerjaar voor Beau Lowette

In de opvolging van de Belgen die het in de autosport erg goed doen, komt er een hele generatie van jongens en meisjes uit het karting aan. Een van hen is Beau Lowette. Beau Lowette maak dit seizoen de stap naar de seniors, ondanks zijn veertien lentes en is aan een seizoen bezig waarin hij erg veel ervaring opdoet.

Foto’s: Beau Lowette

Zijn snelheid zit in het algemeen zeer goed”, vertelt vader Stijn Lowette. “Hier en daar heeft hij al wat pech gehad door zowel technische problemen, slechte banden, foutjes van het team, maar ook foutjes van hemzelf en dat jammer genoeg wel al eens op cruciale momenten. De puzzelstukken vallen gewoon nog niet allemaal samen en dat is typisch in de autosport.” 

“We mogen niet vergeten dat hij amper 14,5 jaar oud is en in een klasse terecht is gekomen met jongens die al 18 tot 19 jaar oud zijn, waarvan sommigen al een vijftal jaar bij de senioren rijden. Die race-ervaring en dus ook de bijhorende stressbestendigheid op cruciale momenten zijn er dus nog niet altijd, maar Beau maakt gigantische sprongen vooruit. Twee weken geleden, tijdens de tweede manche van de BNL in Mariëmbourg reed hij bijvoorbeeld een zeer goede kwalificatie (P1) en stond hij ook na de drie heats nog steeds bovenaan de tabellen. In de finale is het dan echter fout gelopen.”

“Afgelopen weekend reed hij in Wackersdorf op Europees niveau een mooi weekend. De kwalificatie viel wat tegen (P24), niet door gebrek aan snelheid wel door foute positionering waardoor hij achter te trage jongens zat. In de vier heats heeft hij vervolgens meer dan tien plaatsen goed gemaakt, waardoor hij als vijfde mocht starten in de Super Heat. De finale was dan weer wat teleurstellend. Hij eindigde dertiende, maar na zo een weekend zou een top vijf zeker mooi geweest zijn. De snelheid zat er gisteren ineens niet meer in en we begrijpen niet waarom. Wel hebben we wat problemen met slechte sets banden in de Rotax wedstrijden dit jaar, maar we kijken toch vooral naar onszelf en zoeken geen uitvluchten en werken hard verder. We onthouden vooral dat mocht er een rookiepodium zijn, hij weer de beste rookie geweest was.”

Over twee weken begint Beau aan zijn OK-wedstrijden en doet hij naast de Rotax-kalender dus ook de OK-wedstrijden in Italië, Zweden en Engeland.

“Het zullen pittige maanden worden maar als hij zulke grote stappen blijft zetten kunnen we alleen maar positief zijn!”