De autosport dit weekend: gevarieerd programma

We staan voor een iets rustiger autosportweekend, met bovenaan de agenda uiteraard de Grand Prix van Canada, op het mooie stratencircuit van Montreal, waar bovendien regen voorspeld wordt. Van F2 of F3 is er op het eiland van Notre Dame in de Saint Lawrence rivier geen sprake. 

Verder wordt in Argentinië de vierde van vijf manches van het WK Off Road gereden, zonder Guillaume de Mevius evenwel. Het FIA WEC is ondertussen in Le Mans aangekomen, waar zondag de testdag op het menu staat, terwijl in Spa-Francorchamps het WK Uithouding… op twee wielen actief is. 

Nog in onze contreien is er de Nederlandse manche van het DTM, met op het programma van de meeting aan de Noordzee ook het tweede weekend van de Porsche Carrera Cup Benelux. Ook de ‘FRECA’ doet het in Zandvoort. 

De Spaanse F4, met Thomas Strauven als nummer twee in de puntenstand en ook Douwe Dedecker, trekt naar Portimao. 

In de VS zijn er de INDY-race in Road America en de NASCAR-wedstrijd in Iowa. Europese NASCAR met Marc Goossens en Sven Van Laere is er dan weer in Brands-Hatch.