IGTC Ring 24: ook hier is Laurens Vanthoor leider

De 52ste editie van de 24 Uur van de Nürburgring is meteen ook de tweede manche van de Intercontinental GT Challenge. De opener is al even geleden, met name de 12 Uur van Bathurst, toen met winst van Laurens Vanthoor, Ayhancan Güven en Matt Campbell. De drie rijders verschijnen in de Eifel aan de start, uiteraard met Porsche, en de eerste twee doen dat samen in de ‘Grello 911’ van Manthey EMA, terwijl de winnaar van de 24 Uur van Daytona met Herberth Motorsport aan de start verschijnt. De IGTC-constructeurs BMW, Mercedes-AMG en Porsche zijn goed voor 15 van de 25 SP9-deelnemers die aanstaande zaterdag en zondag op de Nordschleife strijden om de eindzege. Opvallend de 24 Uur van de Nürburgring laat meerdere bandenleveranciers toe en de reglementen zijn op sommige punten aanzienlijk verschillend van de races in Bathurst, Indianapolis en Spa. De 24 Uur van Spa volgt uiteraard op het einde van de maand juni al. (Foto: 24 Uur Nürburgring)