Formula E China: overwinning voor Mitch Evans en Jaguar TCS Racing

In de elfde wedstrijd van het Formula E kampioenschap waren de laatste ronden van de wedstrijd een strijd op het scherpst van de snede, waarbij de top zes tot op de meet voor de zege vocht. Mitch Evans behaalde uiteindelijke de zege, voor Pascal Wehrlein (TAG Heuer Porsche Formula E Team) en zijn teamgenoot bij Jaguar, Nick Cassidy, die desondanks WK-leider blijft.

Tekst: Peggy Taeymans – Foto: Simon Galloway

Oliver Rowland (Nissan Formula E Team) reed als vierde over de eindstreep. Antonio Felix De Costa (TAG Heuer Porsche Team Formula E Team) leidde lang samen met zijn teamgenoot Wehrlein de dans maar moest genoegen nemen met de vijfde plaats. Wereldkampioen Jake Dennis (Andretti Formula E) vocht zich een weg naar de zesde plaats en onze landgenoot Stoffel Vandoorne moest zich tevreden stellen met de elfde plaats.

De top drie van het kampioenschap blijft ongewijzigd. Nick Cassidy (Jaguar TCS Racing) blijft leider met 155 punten. Pascal Wehrlein (TAG Heuer Porsche Team Formula E Team) is tweede met 142 punten en Oliver Rowland (Nissan Formula E Team) derde met 130 punten

De twaalfde E-prix van het seizoen vindt morgenochtend ook in Shanghai plaats en begint met de kwalificatie om 04u20 ’s morgens. De wedstrijd zelf start om 09u03 en is te volgen via RTBF Auvio, Eurosport 2 en eurosport.com.