GT Cup Europe Spa: Luca Ludwig op pole voor race 1, Philippe Wils tweede in Am

Nadat het duo Luca Ludwig-Iván Velasco op vrijdag al tijdens elke vrije training de snelste rondetijd liet optekenen, veroverden ze ook de beste startplaats voor de eerste wedstrijd van het weekend. De zoon van Klaus Ludwig realiseerde met zijn Ferrari van Mertel Motorsport de snelste kwalificatieronde in de twintig minuten durende sessie en was zes tienden sneller dan Federico al Rifai (GDL Racing – Porsche). Niccolò Schirò (Rossocorsa Racing – Ferrari) werd derde.

Philippe Wils eindigde met zijn SpeedLover Porsche zevende algemeen en tweede in Am. Hij was daarmee de best geplaatste Belg. Lars Zaenen (Q1 Trackracing – Porsche) volgde op acht en plaats negen was weggelegd voor Nicolas Saelens (Q1 Trackracing – Porsche). Laurent Vandervelde (Q1 Trackracing – Porsche) werd elfde en tweede in Am, net voor voor Bogdan Duma (Q1 Trackracing – Porsche), die teamgenoot is van Nicolas Vandierendonck.

Deze namiddag gaan om 16u10 de lichten op groen voor de eerste wedstrijd van het weekend die 50 minuten duurt en live te volgen is via onderstaande links.

Livestream

Livetiming