De autosport dit weekend: Indy, Monaco en ook Spa

Het is het weekend der klassiekers, met de Grand Prix F1 van Monaco en de Indy 500. Beide wedstrijden vormen, samen met de 24 Uur van Le Mans, de grootste races ter wereld. Voor Monaco kruipt u best zondagnamiddag voor de buis, in Indianapolis wordt er zondagavond geracet.

Foto: © Indy

In de straten van het Prinsdom zijn er dit weekend uiteraard ook wedstrijden voor F2 – met Amaury Cordeel, F3 en de Porsche Supercup.

Nog eenzitters, maar dan elektrisch zijn er in Shanghai, met de op twee laatste meeting van de Formula E, waarin de elfde en twaalfde race van het seizoen worden afgewerkt. Na tien races leidt Nick Cassidy (Jaguar) de debatten, voor Pascal Wehrlein (Porsche). Stoffel Vandoorne is negende voor DS Penske, maar titelambities zijn er al lang niet meer bij onze landgenoot na een tweede moeilijk seizoen.

In eigen land is er het bezoek van de International GT Open aan Spa, met een race over 500 kilometer, met meerdere Belgen aan de start. Ook de twee Belgische wedstrijden van de GT Cup staan op het menu, met ook daar een mooie vaderlandse delegatie. Ook de Formula Regional by Alpine doet de Ardennen aan. Daarnaast is er in eigen land de ORC Canal Rally.

Internationaal is er ook de tweede manche van het DTM, op de Lausitzring, de MotoGP in Barcelona en uiteraard een manche van de NASCAR, ditmaal in Charlotte.