Moto: Belgian Master of Endurance, een competitie tussen Zolder en Spa!

We hebben een nieuw initiatief voor motorrijders met een erg zwart-geel-rood tintje. Hans van de Ven, hoofd van de Motorsportschool Zolder en Florian Jupsin, Manager bij DG Sport slaan de handen in elkaar. Zowel in Limburg als in het hart van de Ardennen spelen motorfietsen de hoofdrol en in 2024 worden enkele endurance races samengebracht in een unieke competitie: de Belgian Master of Endurance.

(naar persberichten)

Concreet zal deze Belgian Master of Endurance dus bestaan ​​uit drie verschillende evenementen, samengebracht onder dezelfde vlag: de 5 Hours van Zolder, gepland op zaterdag 15 juni, de Zolder 500, donderdag 1 augustus, en de 6 Heures Motos op zondag 22 september. Er wordt in twee klassen gereden: Superbike (1000cc) en Supersport (600cc max).

Met de oprichting van deze Belgian Master in Endurance willen Motorsportschool Zolder en DG Sport de krachten bundelen om het endurance racen in ons land te promoten. Op deze manier worden de experts uit Zolder aangemoedigd om het Circuit van Spa-Francorchamps te ontdekken of te herontdekken, en fans van de 6 Heures Motos krijgen een duwtje in de rug richting Limburg.

Aan het einde van de drie evenementen, feitelijk net na de finish van de 6 Heures Motos, wordt een officiële prijsuitreiking georganiseerd. En niet onbelangrijk: er is een prijzenpot te verdelen van maar liefst 10.000 euro!

Met de oprichting van de Belgian Master of Endurance hebben endurance fans opnieuw iets om naar uit te kijken en het is duidelijk dat de laatste inkt hierover nog niet gevloeid is. Klaar voor de start? Actie!

Kalender BELGIAN MASTERS of ENDURANCE :

  • Zaterdag 15 juni ZOLDER 5 HOURS
  • Donderdag 1 augustus THE ZOLDER 500
  • Zondag 22 september 6 HEURES MOTO Spa-Francorchamps