e-Rallye Ardenne Roads by Volkswagen ID: niet minder dan 13 teams vertegenwoordigen de Belgian VW Club

Niet minder dan 13 teams zullen dit weekend de Belgian VW Club vertegenwoordigen in de e-Rallye Ardenne Roads by Volkswagen ID.. In de schitterende streek rond Durbuy zullen enkelen onder hen op de oppergaai mikken, terwijl anderen voor de eerste keer aan de start van een Eco-Rally staan. Een troepenschouw.

(Persbericht)

Eén ding is zeker: de Belgian VW Club zal op 23, 24 en 25 mei goed vertegenwoordigd zijn tijdens de e-Rallye Ardenne Roads by Volkswagen ID. in Durbuy. Ter gelegenheid van de allereerste Belgische manche van de Bridgestone FIA Eco Rally Cup zullen hun kleuren door niet minder dan 13 Volkswagen-teams verdedigd worden!

Sommige rijders en corijders staan er aan de start met het oog op een goed resultaat, voor anderen is Eco-Rally helemaal nieuw. Deze discipline staat open voor ieder die over een standaard elektrisch voertuig beschikt, en schotelt alle deelnemers een niet te onderschatten uitdaging voor de wielen. Om in aanmerking te komen voor een goede uitslag moet men immers zowel op het vlak van navigatie als bij het respecteren van de opgelegde gemiddelde snelheden (er wordt tot op een tiende van een seconde gemeten!) zo goed als foutloos blijven. Bovendien moet het energieverbruik ook zo laag mogelijk worden gehouden. Herinneren we er nog even aan dat de wedstrijd op openbare weg wordt afgewerkt, op basis van een geheim roadbook, en dat de wegcode strikt moet worden gerespecteerd.

En in Durbuy is er nog een bijzonderheid: naast de individuele rangschikking is er in de e-Rallye Ardenne Roads by Volkswagen ID. ook een klassement voor teams, opgemaakt op basis van drie wagens van hetzelfde team die aan het eind van de wedstrijd het minste strafpunten hebben opgelopen. Bij de Belgian VW Club staan er zo vier teams aan de start.

Belgian VW Club Power

In het eerste team rijden enkele bekende namen uit de autosport, te beginnen met Vanina Ickx. Aan het stuur van een Volkswagen ID. Buzz rijdt de voormalige DTM- en endurancerijdster haar allereerste Eco-Rally, samen met haar oudere zus Larissa. “Ik kijk er al naar uit”, stelde ze vorige week nog.

Naast de zussen Ickx is er ook een broederpaar, met twee pure debutanten: rallyrijder Junior Planckaert en zijn broer Francesco staan met een opvallend gedecoreerde Volkswagen ID.3 aan de start, en willen zich in de eerste plaats goed amuseren.

Deze twee duo’s krijgen het gezelschap van de Volkswagen ID.3 van Eric Cunin, de tienvoudige winnaar van de Rallye de la Semois, en zijn partner Virginie Palizeul. Binnen het Belgian VW Club Power team is dit het duo met het meeste ervaring: begin dit jaar legden ze in de Zweedse Östersund Winter EcoRally beslag op een meer dan degelijke zevende plaats.

Belgian VW Club Electric

Het Belgian VW Club Electric team telt enkel duo’s die regelmatig in de Bridgestone FIA Eco Rally Cup aan de slag gaan. Of het nu om Antoine Dechamps en Didier Noirhomme (Volkswagen ID.4) gaat, of Bernard Heine en Valérie Piette (Volkswagen ID.3), ze zijn allemaal in staat om voor de eerste posities te strijden. In 2023 droegen ze heel wat bij aan de zege van de Belgian VW Club in de teamrangschikking van de E-Rallye Monte-Carlo. Niet min!

Deze twee duo’s krijgen het gezelschap van Michel Decremer en Jennifer Hugo, aan het stuur van een Volkswagen ID.3. Het duo rijdt zijn eerste wedstrijd met een elektrisch voertuig, maar is een referentie in de regularitywedstrijden voor historic wagens. Dit jaar wonnen Michel en Jennifer trouwens de Rallye Monte-Carlo Historique.

Belgian VW Club ID.

Gedurende de e-Rallye Ardenne Roads by Volkswagen ID. zal ook het Belgian VW Club ID. team zich in de kijker rijden. En met reden: na hun opgemerkte deelname aan de E-Rallye Monte-Carlo 2023 met een Volkswagen ID.7 starten de Duitsers Roman Babick en Jannik Hille in Durbuy met een Volkswagen ID.7 Tourer, een wagen die er in avant-première wordt voorgesteld. Een uitstekende gelegenheid om kennis te maken met een wagen die nu al te bestellen is, maar waarvan de productie pas volgende maand start.

Aan het stuur van hun Volkswagen ID. Buzz Surf met neo-retro Californische look is de kans groot dat ook Philip Verschooren en Anouschka Schroeyers niet onopgemerkt zullen blijven. In hun derde Eco-Rally zijn ze vast van plan om hun vooruitgang te bevestigen, bijna een jaar na hun debuut in Durbuy.

De laatste vertegenwoordiger van het Belgian VW Club ID. team is een groot liefhebber van het merk Volkswagen én van elektromobiliteit. Zijn naam: Daniel Ott, organisator van het ID. Treffen in het Zwitserse Locarno, de grootste bijeenkomst van ID.-wagens ter wereld! Volgend weekend maakt de Zwitser samen met zijn Italiaanse co Claudio Colle zijn debuut in een elektrische regularityrally, aan het stuur van een Volkswagen ID.5 GTX.

Belgian VW Club Charging

Het vierde team van de Belgian VW Club bestaat uit pure nieuwelingen… of toch bijna. Hoewel hij vorig jaar in Durbuy met Eco-Rally kennis maakte, zit David Van Belle (Volkswagen ID.7) pas dit jaar voor het eerst aan het stuur. De Fleet Manager van Volkswagen België neemt het op zich om zijn collega Maxime Vannederghem in de discipline in te wijden.

Bij Belgian VW Club Charging krijgen ze het gezelschap van hun collega’s Cathy Claes en Bianca Dewinter (Volkswagen ID.4 Pro), die samen het tweede 100% vrouwelijke duo van de Belgian VW Club vormen.

Ook Kurt Reynvoet, regelmatig aan de slag in het Belgische rallykampioenschap, is ook voor de eerste keer in dit soort wedstrijden aanwezig. De vader van Niels (recent winnaar van de Sezoensrally) deelt een Volkswagen ID.7 met Willem Verbeke. Philip Copmans en Filip Beyers staan met een identieke wagen aan de start. 

Met een ongewone prijs als inzet

Noteren we nog dat ook Bridgestone vijf Volkswagen ID.3’s in de kleuren van de bandenfabrikant laat rijden, wat het aantal vertegenwoordigers van het merk uit Wolfsburg op een twintigtal brengt. De Belgen kunnen trouwens strijden voor een uitzonderlijke prijs aangeboden door Volkswagen België, partner van het evenement: het beste Volkswagen ID.-team krijgt de inschrijving voor de komende E-Rallye Monte-Carlo cadeau, en zal worden opgenomen in het team van de Belgian VW Club, vorig jaar nog winnaar van de teamrangschikking.

Alles is dus klaar voor een spannende wedstrijd, met een 40-tal wagens aan de start! De e-Rallye Ardenne Roads by Volkswagen ID. is 260 kilometer lang, verdeeld over 18 etappes. De laatste proef bedraagt bijna 30 kilometer, zodat de spanning tot het eind bewaard blijft.