BRC Sezoensrally: John Wartique tevreden met prestatie op het onverhard van Bocholt

Aan het stuur van hun Volkswagen Polo GTI Rally2 maakten John Wartique en Maxime Andernack afgelopen zaterdag in de Sezoensrally een goede indruk. Tijdens deze unieke wedstrijd, bekend voor zijn vele stroken onverhard, legde het duo in kleuren van de Belgian VW Club beslag op een meer dan degelijke zevende plaats.

(persbericht)

Na een veelbelovende Rallye de Wallonie eind april wou John Wartique met zijn Volkswagen Polo GTI Rally2 in de Sezoensrally op zijn elan doorgaan. Zaterdag in en rond Bocholt heeft hij zijn doel bereikt: bij zijn tweede deelname aan deze atypische wedstrijd finishte de vertegenwoordiger van de Belgian VW Club op een zevende plaats.

In vergelijking met vorig jaar hebben we een mooie stap voorwaarts gezet”, stelt John. “Het verschil met het koppeloton is duidelijk kleiner geworden. Bovendien kunnen we tevreden vaststellen dat we de hele dag met Cédric de Cecco (zesde) en voormalig winnaar Vincent Verschueren (vijfde) hebben kunnen strijden. Beide rijders hebben heel wat ervaring en we hielden zo goed als gelijke tred met hen. Na twaalf proeven en 140 kilometer tegen de klok finishten we amper 2,9 seconden van de zesde plaats.

In de Sezoens was het door de vele stroken op onverhard voor John en corijder Maxime Andernack nochtans niet eenvoudig om het vertrouwen te vinden. “Door de zware regenval werd het onverhard in de tweede en derde lus helemaal stuk gereden, wat voor een laagliggende wagen als de Polo GTI Rally2 zeker geen voordeel is”, legt de voormalige circuitrijder uit. “We hebben de auto zo hoog mogelijk moeten zetten om er het maximum uit te halen. En uiteindelijk hebben we ons nog goed uit de slag getrokken! Ik moet toegeven dat ik het rijden op deze ondergrond best leuk vind, en ik heb heel wat zin om binnenkort nog eens een rally op onverhard af te werken.

Aan de finish van de vijfde manche van het Belgian Rally Championship stelde John ook een balans van zijn eerste seizoenshelft met de Volkswagen Polo GTI Rally2 uit de ateliers van SXM Compétition op. “En die is heel positief!”, klinkt het stellig. “Samen met Maxime hebben we niet alleen heel wat progressie geboekt, maar hebben we ook bewezen dat we op de weg kunnen blijven. Zelfs als het ritme opgevoerd wordt, blijven we meedraaien. Dat belooft voor het vervolg, en ik blijf ondertussen hard werken om stap voor stap dichter bij de top te komen.

De volgende wedstrijd van het Belgische rallykampioenschap wordt op 21 en 22 juni in Ieper verreden.