BRC Sezoens: Reynvoet aan de leiding na acht proeven

In de Sezoensrally heeft Niels Reynvoet (Citroën) na acht klassementsproeven de leiding van Maxime Potty (Citroën) overgenomen. De BK-leider heeft een voorsprong van 5,3 seconden op Potty en meer dan twintig seconden op Jos Verstappen (Skoda). Met nog vier proeven te gaan, wordt het nog een spannende strijd.

Op de openingsproef van de tweede lus ging Niels Reynvoet meteen in de aanval. De Oost-Vlaming nam de leiding van Maxime Potty over en breidde die de volgende drie proeven uit. Reynvoet veroverde drie van de vier scratches, maar heeft slechts een voorsprong van 5,3 seconden op Potty. “We hebben het tempo wat opgeschroefd, maar we zoeken niet meteen de limieten op”, deelt Reynvoet mee. “Er zijn nog vier proeven te gaan en wij rijden aan de leiding, dus de rest zal moeten aanvallen.”

Ondanks dat Potty de leiding verloor, ziet hij nog steeds een kans om de rally te winnen. “Het verschil is de volledige rally al zeer klein, dus ik zal nog niet opgeven. Het zal tot de finishlijn spannend worden.”

Jos Verstappen vervolledigt nog steeds de topdrie, terwijl Cédric Cherain (Hyundai) de vierde plaats veroverde. Bastien Rouard (Hyundai) sluit met nog vier proeven te gaan de topvijf af.

De rijders moeten nog vier proeven afwerken, waar de regen nog misschien voor een verrassing kan zorgen…