Belcar 2024: GTE Racing op zoek naar nieuwe titel

Het autosportseizoen is ondertussen al op kruissnelheid en dit weekend start ook het nationale uithoudingskampioenschap of het Belcar Endurance Championship. In de toerwagenklasse TA verdedigt GTE Racing zijn titel, een titel die er vorig jaar na een lang en mooi seizoen kwam. Dit jaar is niet alleen de titel de ambitie, maar ook winst in de 24 Hours of Zolder, nog steeds de belangrijkste race van het seizoen. Wim Bradt, Gunther Van Den Hove en de snelle Maxim Van Den Hove vormen het trio aan het stuur van de Cupra TCR. Ondertussen breidt de racende familie Van Den Hove uit, want de jongste telg van het snelle geslacht, Manu, bereidt zich via de Belcar Skylimit Sprint Cup ook op het grote werk voor. Afspraak nu zondag, 19 mei op Circuit Zolder voor het New Race Festival.

Maxim Van Den Hove tekende afgelopen seizoen voor de polepositie in de finale van het nationale kampioenschap en GTE Racing won ook die slotmanche op Circuit Zolder om zo de titel in de TA-klasse veilig te stellen. “De insteek dit seizoen is dan ook het volledige Belcar Endurance Championship te rijden, uiteraard met de Cupra TCR en zo onze kampioenstitel in TA  te verdedigen”, opent Gunther Van Den Hove de aanloop naar het nieuwe nationale autosportseizoen. “We vernamen in de betere vakpers dat er meerdere TCR-wagens aan de start zouden kunnen staan, wat uiteraard de bedoeling van deze klasse TA is. Er zijn in Europa heel wat van die wagens, die hun betrouwbaarheid in het lange werk bewezen hebben en daarvoor is onze klasse een perfect platform. We kijken dan ook naar de mooie gevechten in onze klasse uit. Bovendien lijkt het voor ons als team het beste om nog verder in te zetten op de TCR-wagen, alvorens één van de volgende seizoenen misschien met een andere wagen voor de dag te komen.” 

De titel behalen dat betekent snel zijn, maar ook regelmatig, regelmaat over een seizoen dat zes wedstrijden telt. De eerste twee races van het seizoen vinden op Circuit Zolder plaats, komend weekend en midden juni, tijdens de Truck Grand Prix, waarna het kampioenschap richting Spa-Francorchamps trekt. Eind augustus is het dan tijd voor de hoofdschotel, de 24 Hours of Zolder:

In die 24 Hours of Zolder gaan we opnieuw op zoek naar uitbreiding van het team en dat zowel om fysieke als om budgettaire redenen. Dat laatste is geen makkelijke opdracht, zeker niet in tijden waarin alles ecologischer en duurzamer moet worden”, aldus nog Gunther Van Den Hove. “Sportief hebben we tijdens die keiharde race nog een rekening te vereffenen.”

Het laatste deel van het seizoen volgt met wedstrijden in Frankrijk en een finale op Circuit Zolder in oktober.

De jongste zoon van de familie Van Den Hove, Manu, maakt dit jaar zijn debuut in de Belcar Skylimit Sprint Cup en dat met een BMW 1 Series van het GTE Racing Team. “Hij heeft sinds begin dit jaar ook zijn licentie en gaat eerst ervaring in de Sprint Cup vergaren, alvorens ook mee te rijden in het Belcar Endurance Championship. Het doel is uiteindelijk om ons tijdens de 24 Hours of Zolder te vergezellen. Voor Maxim is het dan weer niet uitgesloten dat hij extra ervaring in langere races opdoet.”Hij heeft sinds begin dit jaar ook zijn licentie en gaat eerst ervaring in de Sprint Cup vergaren, alvorens ook mee te rijden in het Belcar Endurance Championship. Het doel is uiteindelijk om ons tijdens de 24 Hours of Zolder te vergezellen. Voor Maxim is het dan weer niet uitgesloten dat hij extra ervaring in langere races opdoet.”