W2RC Abu-Dhabi: opgave van Guillaume de Mevius

Een grote pechdag voor Guillaume de Mevius in Abu Dhabi, want onze landgenoot reed de tweede rit in zijn Toyota niet uit. de Mevius doet hierdoor een slechte zaak voor het WK offroad-klassement. De etappewinst ging dan weer naar Guerlain Chicherit in een Toyota.

Foto: Simon Bauchau – Tekst: Gilles Debeer

Het werd een bewogen rit in Abu Dhabi vandaag. De motoren vertrokken als eerst voor hun etappe van 239 kilometer. De Zuid-Afrikaan Michael Docherty (Husqvarna), die gisteren de rit won, mocht als eerste het zand openen. Lang duurde het niet, want Doherty kwam na vijf kilometer ten val. Aaron Mare (Hero) en Konrad Dabrowski (KTM) startten achter Docherty en boden de Zuid-Afrikaan meteen hulp aan. Toen de organisatie bij Docherty aankwam was de toenmalige leider bij bewustzijn. Aaron Mare nam na de etappe de leiding over.

Bij de wagens had leider Nasser Al-Attiyah (Prodrive) een probleemloze dag. De Qatarees werd tweede en behoudt nog steeds de leiding in de Abu Dhabi Desert Challenge met nog drie dagen voor de boeg. Voor onze landgenoot Guillaume de Mevius, die na gisteren tweede stond, verliep de tweede rit van korte duur. de Mevius kwam na 24 kilometer in de proef tot stilstand. Copiloot Xavier Panseri vertelde de organisatie dat de Mevius een dokter uit voorzorg wou zien, maar het zou intussen goed gaan. Geen goed nieuws dus voor het Belgisch duo, dat een slechte zaak voor het WK offroad-klassement doet.

De etappewinst bij de wagens ging naar Guerlain Chicherit (Toyota). De Fransman werd gisteren nog zeventiende, maar schuift met zijn overwinning op naar de zesde plaats. Er staan nog drie lange dagen waarmee nog veel kan veranderen in het klassement voor de boeg. Morgen is er een rit van 252 kilometer. Hieronder vindt u de top drie van beide categorieƫn:

Wagens

Al-Attiyah (Prodrive)6:53:35
Moraes (Toyota)+8:31
Yacopini (Toyota)+9:38

Motoren

Mare (Hero)6:51:27
Dabrowski (KTM)+7:28
Lepan (KTM)+21:13