In een notendop: Formule 1

  • Melbourne – De Grote Prijs van Australië komt terug als seizoensopener te staan. Melbourne zou in 2025 de eerste Grand Prix van het seizoen mogen houden.
  • Japan – De Grote Prijs van Japan blijft nog even op de kalender. Het contract werd met vijf jaar verkengd.
  • Bearman – De jonge Brit Oliver Bearman zal voor Ferrari de drie Pirelli testdagen mogen afwerken op Barcelona. Bearman is nu ook officieel genomineerd als Ferrari reserverijder. De reservebank bij Ferrari telt naast Bearman ook nog de Rus Robert Shwartzman en de Italiaan Antonio Giovinazzi.
  • Sauber – Zane Maloney, de rijder uit Barbados, wordt de reserverijder bij Sauber F1, samen met F2 kampioen Theo Pourchaire.
  • Rijdersmarkt 2025 – Zich in de kijker rijden in dit seizoen 2024 kan een goede investering blijken want op het einde van het seizoen zullen nogal wat rijders op het einde van hun lopende contract zitten, en niet van de minsten. Sergio Perez, Carlos Sainz en Pierre Gasly zijn de meest in het oog springende. Zij houden mogelijk de sleutel tot de markt in handen voor 2025. Maar ook Esteban Ocon, Kevin Magnussen, Nico Hulkenberg, Alex Albon, Logan Sargeant, Daniel Ricciardo, Yuki Tsunoda, Valtteri Bottas, Guanyu Zhou en … Fernando Alonso zijn in principe vrij voor volgend jaar. De markt zal inderdaad boeiend worden!

foto: © Shiraga, onder CC-BY-2.0 op Wikipedia