Bert Longin start aan zijn laatste autosportseizoen

Aan alle mooie liedjes komt ooit een einde en dat geldt ook voor de zeer rijk gevulde carrière van Bert Longin. De Leuvenaar werd afgelopen seizoen, samen met Stienes Longin en Peter Guelinckx, nog Belcar-kampioen en zal dit seizoen, in 2023, voor het laatst een volledig raceseizoen afwerken. Hij doet dat met PK Carsport en de bekende Audi.

Bert Longin won zevenmaal de 24 Uur van Zolder, met vier verschillende merken, twee bijzondere records, die de Brabantse ondernemer naast heel wat zeges en titels op zijn naam heeft staan. Aan dat lijstje komt stilaan een einde, want de 58-jarige Longin zal na 2024 de autosport op een andere manier benaderen.  

In 2024 zien we Bert Longin wel opnieuw in het Belcar Endurance Championship, met de PK Carsport Audi R8 GT2, een wagen die ondertussen al een mooi palmares bijeen heeft gereden. Hij doet dat opnieuw met Stienes Longin, zijn zoon, en voor een aantal Belcar-races ook met Peter Guelinckx. Vader en zoon Longin zien we ook met de Audi in de 24 Hours of Zolder, maar wie als teamgenoten opdagen, staat nog niet vast. We mogen ons wel aan mooie namen verwachten.

De kans bestaat ook dat Stienes Longin naast het nationale uithoudingskampioenschap nog een andere programma zal afwerken.