In een notendop: eenzitters en MotoGP

  • MotoGP – In een mededeling deze week lieten FIM, IRTA en Dorna Sports weten dat de Argentijnse Grand Prix niet zal doorgaan. Onder het huidige politieke klimaat liet de promotor van het evenement weten dat zij niet in staat zijn om de diensten te garanderen die nodig zijn voor het houden van de Grand Prix in 2024. De wedstrijd zal niet worden vervangen op de kalender. In principe kan de Grand Prix in Termas de Rio Hondo opnieuw op de kalender komen in 2025.
  • F1 Academy – Ook Red Bull stuurt drie vrouwen naar de F1 Academy. De zussen Hamda Al Qubaisi en Amna Al Qubaisi zullen rijden in de livery van Visa Cash App RB en de Nederlandse Emely De Heus in de traditionele Red Bull kleuren. Alle wagens zullen worden ingezet door het Nederlandse MP Motorsport.
  • F4 Marokko – Het suces van de Formule 4 lijkt niet te stoppen. Op het einde van 2024 zal ook Marokko zijn eigen F4 kampioenschap lanceren. Het is een organisatie van de Koninklijke Automobielclub van Marokko, samen met AGS, en er zal gereden worden op nationale circuits binnen Marokko.
  • F4 -Spanje – Vorige week kondigden we u de komst aan van de Thai Tasanapol Inthrapuvasak bij PHM bij de FIA Formule 3. En in de rijders met exotische namen blijven verder toestromen. Zo vervolledigde Campos in de Spaanse F4 competitie zijn rijdersbezetting met de Pool Jan Przyrowski en met de Thai Enzo Tarnvanichkul.

foto: ©visacashapprb.com/media