Dubai 24 H8: Eastalent Racing Team bouwt voorsprong uit

Met één derde achter de rug is het nog steeds de Eastalent Audi van het vijftal Magnus-Haase-Reicher-Winkelhock-Zhou die het klassement van de negentiende 24 Uur van Dubai aanvoert. Net op het moment dat bijna één derde van de race achter de rug was, maakte hun dichtste achtervolger, Herberth Motorsport, een schuiver in de eerste bocht. De zwarte Porsche raakte hard de bandenstapel, maar kon ondanks aanzienlijke schade achteraan zijn weg verderzetten. GetSpeed volgde op dat moment op drie, op anderhalve minuut van de leidende Audi.

(Foto’s: © 24H Series)

Stapsgewijs bouwde de equipe van Eastalent zijn voorsprong de laatste uren uit en ook de verschillen tussen de andere GT3-wagens in de top-10 werden groter. Herberth Motorsport, winnaar in 2017, lijkt echter uitgeschakeld voor de overwinning door een schuiver veroorzaakt door een oliespoor. Dit zorgde voor een zesde code-60 na acht uur racen. Herberth had op het moment van de slippartij net geen anderhalve minuut achterstand op Eastalent. Haas RT telt als zesde twee ronden achterstand op de leider en leidt na acht uur nog steeds GT3 Am. Wielericoon Tom Boonen ligt met Saalocin by Kox Racing op de twaalfde plaats algemeen, op bijna vier ronden van Eastalent, en is de vijfde in GT3 Am.

Guillaume Dumarey en Simon Balcaen aan de leiding in “992 Am”

In de categorie voor de Porsche 911 GT3 Cup (type 992) doen Guillaume Dumarey en Simon Balcaen het met hun team PROsport Racing nog steeds uitstekend. Na acht uur racen voeren ze “992 Am” aan en zijn zelfs derde algemeen in “992”. Het kwartet Guelinckx-Machiels-Redant-Redant is met de #903 van RedAnt Racing zesde in “992”, op een drietal ronden van de leidende wagen van Red Camel-Jordans.nl. Verder in “992 Am” neemt SebLajoux Racing by DUWO Racing met Benjamin Paque de zevende plaats in, op negen gevolgd door Nico Verdonck en Marc Devis met Fach Auto Tech. AC Motorsport is met zijn Audi RS3 LMS TCR tweede in TCR.