FIA WEC Bahrein: Valentino Rossi en Charles Weerts testen met WRT LMP2 tijdens FIA WEC Rookie Test

Team WRT test met twee heel bekende namen in Bahrein, op zondag tijdens de rookie test. Valentino Rossi en meervoudig Fanatec GT World Challenge Europe-kampioen Charles Weerts zullen de LMP2 van het Belgische team testen tijdens de officiële Rookie Test van het FIA World Endurance Championship op zondag 5 november. Beide rijders maken hun debuut in het prototype op het Bahrain International Circuit.

Foto’s: © WRT

Valentino Rossi: “Ik ben erg blij om de LMP2 voor de eerste keer te proberen! Het is een geweldige kans van Team WRT, want we hebben plannen voor mij om in de toekomst de BMW Hypercar te testen. Dus voordat ik die ga testen, denk ik dat het een goede ervaring is om de LMP2 te proberen, omdat hij vergelijkbaar is qua downforce en ik benieuwd ben naar mijn potentieel. Ik kijk er ook naar uit om in Bahrein de laatste race van het seizoen bij te wonen en omdat ik in de toekomst in het WEC hoop te racen, is het goed om de sfeer en de structuur van het evenement te begrijpen.

Charles Weerts: “Ik kan niet wachten om mijn eerste meters in de LMP2 te rijden! Ik heb de WEC-programma’s van WRT altijd in de gaten gehouden en ik vind het geweldig om de auto te testen waarmee ze zoveel succes hebben gehad. Het zal me ook een goed inzicht geven in prototypes, vooral met het oog op WRT’s toekomst met de BMW Hypercar. Ik wil iedereen bij Team WRT bedanken voor deze kans.”

Voor 2024 lijkt het echter waarschijnlijk dat zowel Rossi als Weerts in een BMW M4 GT3 het FIA WEC zullen afwerken, uiteraard in de nieuwe LM GT3-klasse. Ook Tom Van Rompuy wordt in verband gebracht met WRT en FIA WEC.