FIA WEC Bahrein: Sarah Bovy en Alessio Picariello voor hun laatste race met de Porsche 911 RSR-19

In het kamp van Iron Dames en Iron Lynx vinden we ook in Bahrein twee Belgen, met name Sarah Bovy en Alessio Picariello. Autosportwereld sprak in Bahrein met hen, alvorens ze afscheid nemen van de Porsche 911 RSR-19.

Foto’s: Porsche en FIA WEC

Het trio in de roze Porsche, Michelle Gatting, Rahel Frey en Sarah Bovy voltooit dit weekend het seizoen 2023 in de felbevochten LMGTE-klasse aan het stuur van de #85 Porsche 911 RSR-19, meteen ook de laatste race van de iconische Porsche. Na zes races in een tot nu toe stevig seizoen is de strijd om de podiumplaatsen in de klasse LM GTE nog steeds open en de zilveren en bronzen medaille kennen we pas na de race op het Bahrain International Circuit. En de dames mikken op dat eindpodium.

Ze staan momenteel tweede in het Teams Championship achter het ongenaakbare team van Corvette Racing, dat de titel al op zak heeft, “en het doel is om die positie te behouden en het eerste volledig vrouwelijke team in de geschiedenis van het FIA WEC op het eindpodium te worden”, aldus Sarah Bovy. “Deze tweede plaats is het resultaat van onze niet aflatende strijdlust en consistentie vooraan in het veld, getuige het feit dat we in 2023 tijdens elke race aan de leiding hebben gereden.” In Bahrein behaalde het team vorig jaar overigens nog een podiumplaats.

Sarah Bovy kreeg recent het nieuws dat ze ‘Bronze’ blijft en we zien haar dan ook in 2024 weer in competitie met Iron Dames. “Wat en met wie, is nog helemaal niet bekend, dat nieuws volgt later.”

Welke piste voor Picariello in 2024?

In de gele Porsche 911 RSR-19 van het team, onder de noemer Iron Lynx, vinden we uiteraard Alessio Picariello, kersvers kampioen in de GTE-klasse van de European Le Mans Series.

Ik geniet nog steeds na van mijn titel, want het was toch een bijzondere ervaring en ondertussen werk ik hard aan het seizoen 2024, waarover ik op korte termijn zekerheid wil”, aldus de Karolinger. “Ik voel met goed bij het team hier en ik voel me goed bij Porsche, dan weet je ook wat de opties zijn.

Samen met Claudio Schiavoni en Matteo Cressoni maakt Picariello geen kans meer op een eindpodium in het FIA WEC LM GTE.