DTM Nürburgring: Mirko Bortolotti (Lamborghini) van start tot finish

Onder wisselende weersomstandigheden hield Mirko Bortolotti het hoofd koel en de Italiaan leidde met zijn Lamborghini van start tot finish de eerste wedstrijd van het weekend op de Nürburgring. De SSR Performance-rijder won met 1,199 seconden voorsprong op Lucas Auer (Mercedes-AMG Team Winward) en kampioenschapsleider Thomas Preining (Manthey Ema – Porsche) werd derde.

(Foto: © DTM)

Na een twintig minuten begon het te druppelen. Iets wat het heel delicaat maakte voor de rijders. De teams oordeelden echter dat het toen niet hard genoeg regende om tijdens de verplichte pitstop op banden met een profiel over te schakelen. Halfweg zorgde een ongeval tussen Porsche-rijders Christian Engelhart en Ayhançan Güven voor een Full Course Yellow. Dit was een nadeel voor enkele rijders die al voordien een stop hadden gemaakt, maar de van pole gestarte Mirko Bortolotti en zijn achtervolger Thomas Preining konden hun verplichte pitstop tijdens deze periode uitvoeren.

Het werd echter terug droger. Na een ongeval van een Lamborghini kwam op twintig minuten van het einde de safety car op de baan. Bij de herstart reed Franck Perera achter zijn teamgenoot en leider Mirko Bortolotti. De Fransman was echter op een ronde gezet en Bortolotti kon bij de herstart wat afstand nemen van Preining, die achter Perera zat. Lucas Auer wist hiervan gebruik maken om de tweede plaats over te nemen. Auer kwam nog dichter bij de leidende Lamborghini en werd tweede, gevolgd door Thomas Preining op drie en Ricardo Feller (Abt Sportsline – Audi) op vier.

Preining blijft aan kop in het kampioenschap en dit met achttien punten voorsprong op Bortolotti.