MotoGP Silverstone: Bezzecchi met regenpole

Misschien zijn de motorrijders toch wel uit iets ander hout gesneden dan hun vierwielige collega’s. In omstandigheden waarin de F1 allang het materiaal zou hebben ingepakt, werd er in de gietende regen op Silverstone gebikkeld om de pole.

Foto: © motogp.com

Heel wat schoon volk in de Q1 sessie waar een Marc Marquez, met de belofte het dit weekend wat kalmer aan te doen, de horde niet haalde. Wie dat wel deed was een indrukwekkende Franco Morbidelli die de Yamaha met een volle seconde voorsprong op Bastianini (Ducati) naar Q2 stuurde. Fabio Quartararo sloot de rij met de andere Yamaha op de 22ste en laatste plaats. Weinig goed nieuws dus voor de Fransman die net voor het weekend ook hoorde dat zijn zitje bij het Japanse fabrieksteam volgend seizoen naar de Spanjaard Alex Rins gaat…

De regen zette door in Q2. Puntenleider Bagnaia (Ducati) leidde de sessie aanvankelijk, maar ging onderuit op de kletsnatte baan. Ook Alex Marquez (Gresini) liet zich verrassen en het was dat moment dat een Bezzecchi koos om de Mooney VR46 Ducati op de pole te zetten… voordat ook hij weggleed en uit de sessie verdween.

Pole desalniettemin voor Bezzecchi, die straks en ook morgen naast zich Jack Miller (KTM) en Alex Marquez (Gresini Ducati) vindt.

In de late namiddag is er al de sprintrace, morgen is er de Britse Grand Prix